Egy EB arany vagy egy VB ezüst ér többet labdarúgásban?
Nem az érmet nyerő játékos szempontjából kérdezem, hanem objektívan, szakmai szempontból (szakmai érték szempontjából).
Még mielőtt valaki azzal jönne, hogy attól ha CR7 megnyeri vasárnap a döntőt Portugáliával, akkor sem lesz jobb Messinél, annak előre írom, hogy nem emiatt kérdezem, az ilyen hozzászólásokat kérlek mellőzzétek.
Megkértem, hogy vonatkoztassunk el a Messi-CR7 párharctól, mivel CR7 még nem nyerte meg az EB-t (feltételes módban írtam) és nem is a kettejük versengése érdekel, de látom nem sikerült felfogni minden válaszolni akaró embernek, de köszönöm az eddigi válaszokat, ment a pontozás mindenkinek.
És várom a továbbiakat is :)
Jó a kérdés, de talán ezt mondjuk a német labdarúgó szövetségnél lenne érdemes feltenni. Ugye ők 2006 óta ott vannak minden világeseményen a legjobb 4-ben. Náluk lehet aktualitás egy ilyen kérdés megválaszolása, de azért én is írok pár gondolatot.
Talán azért érhet többet egy EB arany, mert ha megnézed az utóbbi VB-ket mondjuk az elődöntőktől, akkor láthatod, hogy ott bizony többségében már csak európai csapatok vannak. Ez azért van, mert a világ más földrészein nem tudtak elérni az öreg kontinensen tapasztalható szintre. Ha jelent nézzük az idei EB-n most csak Argentína, Chile és Kolumbia tudott volna harcba szállni egy elődöntőért. Korábban csak Brazíliát és Argentínát lehetett volna említeni inkább.
Összességében nálam az EB arany többet ér, mint egy VB ezüst, mert a VB-ken tapasztaljuk, hogy a végjáték az már egy EB végjátékának is megfelelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!