Mi hiányzott a magyar foci sikeréhez? Egy jó csapatkapitány?
Mert a többi nagyjából eddig is meg volt.
Lothar Matthäus meg már tudjuk hogy csak szélhámoskodott...
Nem nagyon nézek focit, a magyar fociéletet is csak hírből ismertem eddig és mindig csak azt hallottam, hogy nem jó a csapat. A focistáink neve eddig 1-2 kivétellel ismeretlen volt számomra. Szóval nem tudom, hogy mi volt eddig.
Most elkezdtem nézni az EB-t de csak mert mi Magyarok is kint vagyunk (nem is adtam sok esélyt), de látva a meccseket, nehéz elhinnem, hogy eddig rosszak voltunk. Illetve felmerül bennem a kérdés, hogy miért csak a rosszat hallottam eddig.
Szóval, így ezek alapján azt kell mondanom, hogy IGEN, egy jó csapatkapitány hiányzott.
És ahogy a meccsek előtt/alatt hallgatom a kommentátorokat az eddigi focitörténelmünkről az utóbbi időkben fejlődik a csapat és egyre jobb lesz.
De ahogy elnézem néhány játékosunk már kiöregedőben van, úgyhogy most erős utánpótlás kell. Remélem, hogy sikerül fenntartani ezt a szintet, vagy még jobbat és nem esünk vissza. A következő VB-n nagyon szeretnék ugyanígy szurkolni a MAGYAROKÉRT!
Matthäus jól tudott motiválni, nála talán a szakmai hiányzott. Kevesen emlékeznek rá, de neki is volt pár jó meccse - Kaiserslauternben 2-0-ra vertük a németeket, Glasgow-ban 3-0-ra a skótokat.
Tétmeccsen viszont nagyon nem ment már a nagyok ellen.
"Matthaus idején még egy Málta is bármikor megvehetett minket, volt, hogy 6.-ak lettünk egy selejtezőben."
Bocsi, de itt pontosítsunk. Matthäus-szal nem volt gond a kisebb csapatok ellen, akkor a nálunk gyengébbre rangsorolt Izlandot is - nagy csatában ugyan, de - oda-vissza 3-2-re vertük. A nagyok ellen viszont alig tudtunk pontot szerezni.
A hatodik hely az őt leváltó Bozsik-Várhidi kettős "érdeme". Bozsikkal eltolta a csapat a selejtezősorozat elejét, volt ugyan egy bravúros boszniai győzelem, de utána idehaza a törököktől, meg Máltán is kikapott a csapat, nem is beszélve a norvégok elleni 1-4-ről.
Várhidi utána a selejtezősorozatot feladva iszonyú fiatalításba kezdett, talán kicsit ész nélkül, vissza is szivárogtak lassan a rutinosabb játékosok. Ekkor lett 6. a csapat, még Moldova is megelőzött minket a selejtezőben (Kisinyovban el is vert).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!