Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » [F-O-C-I] 2 kérdésem is...

[F-O-C-I] 2 kérdésem is lenne, minél több választ légyszi, köszi!? Nagypályás foci.

Figyelt kérdés

1.: amikor beadás van vagy kirúgás vagy bármi, és jön a labda a magasból, az elég erősen jön és hogyan fejeljem el úgy, hogy az ne fájjon? A labda is kemény, a rúgás is erős, és ha nem tudom pl. homlokkal eltalálni hanem csak a fejtetővel (márpedig ez megesik mindenhol), akkor hogy csináljam hogy ne fájjon? Esetleg valami gyakorlatok vannak amik erősítik ott?

2.: Amikor tisztázni kell mondjuk vagy egyszerűen előreadni az egyik térfélről a másikra, vagy beadni, szögletet rúgni, szabadrúgásból beadni, ott mivel (részletesen légyszi) rúgjam el a labdát, hogy az jó magas és erős legyen? Emelni tudok csak, de az meg nem jó max. 1 az 1ben a kapussal szemben... Márpedig az sokszor megesik, hogy beadni kéne ugye, vagy a többi a feljebb soroltak közül, és élesben nem akarom elbénázni. Edzéseken gyakoroljuk, de ott is csak emelni tudok sajnos, ha erősen akarom akkor az félre megy, és ráadásul nem is magas. Rüszt+amennyire csak lehet a labda alját eltalálni?

RÉSZLETESEN válaszoljatok legyetek szívesek!

2010. ápr. 12. 20:19
 1/4 anonim ***** válasza:

1: Nincs, meg kell szokni, egy idő után már nem fog fájni, gyakorolni kell sokat.

2:Pontosan. Rüszt+ labda legalja, de úgy, hogy a cipőd orrával ne érintsd a füvet...

vagy lehet még erős csavarással is próbálkozni ezt pedig úgy mintha csak simán szabadot rúgnál (pl, pipába akarod csavarni) , csak több erőt teszel bele.

De ezt elmagyarázni, megtanulni nem lehet....

Mindenkinek saját magának kell rájönni, hogy pontosan hol, és hogyan kell eltalálni a labdát, hogy az úgy szálljon,. ahogyan az Ő szeretné....

2010. ápr. 12. 21:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. ápr. 13. 14:58
 3/4 anonim ***** válasza:

1. Nekem fel sem tűnik, ha fejbe rúgnak, szerintem is csak megszokás kérdése :D Na az durva, mikor belédlövik a labdát - az szokott ám kegyetlenül fájni (főleg ha fejbe :()...

2. Belsővel tekerd be a labdát az érkező ember elé. Ívelni akárki tud, csak be kell gyakorolni. Vagy az izgalom miatt megy mellé.

2010. ápr. 13. 19:23
 4/4 anonim ***** válasza:

A fejeléssel ne törödj.Ted bele a fejedet és lesz ami lesz.De nem fog fájni.

A beadást meg nem lehet elmagyarázni,ezt szerintem érezni kell.Vagy személyesen kell valakinek megmutatni-elmagyarázni.Kérd meg az edzödet vagy a csapattársaidat hogy magyarázzák el részletesen.

2010. ápr. 14. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!