Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Mit jelent ez, hogy megnyertük...

Mit jelent ez, hogy megnyertük a focimeccset?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem értek a focihoz, de érdekel, viszont nem találok olyan cikket, ami elmondja, mit jelent ez a továbbiakban. Most kikkel kell játszanunk, mire van esély, miben hanyadikak vagyunk?
2016. jún. 15. 17:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Óriási eredmény, hogy 44 év után kijutottunk egy EB-re és rögtön nyertünk is, és amit eddig láttam egész életem során a válogatottól, most játszottak a legjobban.

Számszerűen:

Az EB-n 6 csoport van. Egy csoportot 4 csapat alkot. A csoportokból továbbjut az első 2 helyezett és a 4 legjobb csoportharmadik.

A csoportban egy csapat 3 meccset játszik (hiszen ennyi ellenfél van). És ebból 1 meccset megnyretünk, van 3 pontunk. Portugália és Izland 1-1, tehát nekik 1-1 pontjuk van, az osztrákok meg 0 ponttal utolsók. Ha számolgatsz, akkor még 1 pontot szerezne a válogatottnuk, akkor nem rossz eséllyel pályáznánk a csoportkörből kijutásra. (És itt még egyszer mondom, hogy 44 év után jutottunk ki, azóta az első EB és ez a helyzet most.) Ha még 1 pontot szereznénk, akkor igencsak jó esélyünk lenne a továbbjutsra, de ha jól alakulnak a meccsek, 3 pont is elég lehet.

Illetve mit jelent ez? RENGETEG PÉNZT! Plusz a játékosaink megmutathatják magukat nemzetközileg, ami egy jó szerepléssel akár komolyabb karriert jelenthet, nagyobb csapatokkal. De nekünk, szurkolóknak, örömet és dicsőséget. K

2016. jún. 15. 18:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Oké, hogy cikket nem találtál, de az elmúlt 2-3 oldalnyi kérdések erről szólnak. :D

4-en vagyunk a csoportba, mindenki játszik mindenkivel, csapatonként ez 3 meccset jelent.

Nekünk így most lett 3 pontunk, mivel nyertünk. Szombaton játszunk Izland ellen, jövőhét szerdán pedig Portugália ellen. A csoport első két helyezettje továbbjut az egyenes kieséses szakaszba, valamint az összesen 6 csoportban lévő csoportharmadikok közül a 4 legjobb is továbbjut.

2016. jún. 15. 18:03
 3/5 A kérdező kommentje:

"Oké, hogy cikket nem találtál, de az elmúlt 2-3 oldalnyi kérdések erről szólnak. :D "

Erre nem gondoltam.

Köszönöm az alapos válaszokat. Tehát most már innentől kezdve nagyon rossz helyen nem végzünk.

2016. jún. 16. 09:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Vegre, az első egy ertelmes ember. Rossz helyen nem vegezhetunk, lesznek csapatok, akik pont nelkul fognak zarni, vagy 1-2 ponttal. Én azt mondtam az EB előtt, hogy szerezzunk pontot, ezzel mutassuk meg, hogy nem csak boxzsáknak jottunk, hanem komolyan vissza akarunk terni a vilag elvonalbeli futballkorforgasaba. Minden, ami e felett van az jo. Erre mi meg nyerjuk az első meccsunket. Ez egy oriasi bravur. Ha esetleg nem jutunk tovabb, mert elkepzelheto, hogy nem szerzunk mar pontot, es a 2 rosszabb csoportharmadik kozt leszunk (vagy esetleg lecsuszunk az utolso helyre), de ez lenyegtelen, mert ez mar egy oriasi bravur, mint mar mondtam. Es nem lesz kudarc ha nem jutunk tovabb. Ez a valogatott meg csak most epitkezik, ha minden rendben lesz, akkor mondjuk 8-10 ev mulva, lehet egy komoly valogatottunk, ami negyeddontig siman elmehet barmelyik vilagversenyen, sot az lesz a cel. De ehhez gyokeres valtozasok kellenek az egesz magyar futballban, nem eleg csak a valogatott, az talan a legkevesbe fontos, en ugy gondolom, latom.
2016. jún. 18. 15:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi neked is.
2016. jún. 18. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!