Mit jelent ez, hogy megnyertük a focimeccset?
Óriási eredmény, hogy 44 év után kijutottunk egy EB-re és rögtön nyertünk is, és amit eddig láttam egész életem során a válogatottól, most játszottak a legjobban.
Számszerűen:
Az EB-n 6 csoport van. Egy csoportot 4 csapat alkot. A csoportokból továbbjut az első 2 helyezett és a 4 legjobb csoportharmadik.
A csoportban egy csapat 3 meccset játszik (hiszen ennyi ellenfél van). És ebból 1 meccset megnyretünk, van 3 pontunk. Portugália és Izland 1-1, tehát nekik 1-1 pontjuk van, az osztrákok meg 0 ponttal utolsók. Ha számolgatsz, akkor még 1 pontot szerezne a válogatottnuk, akkor nem rossz eséllyel pályáznánk a csoportkörből kijutásra. (És itt még egyszer mondom, hogy 44 év után jutottunk ki, azóta az első EB és ez a helyzet most.) Ha még 1 pontot szereznénk, akkor igencsak jó esélyünk lenne a továbbjutsra, de ha jól alakulnak a meccsek, 3 pont is elég lehet.
Illetve mit jelent ez? RENGETEG PÉNZT! Plusz a játékosaink megmutathatják magukat nemzetközileg, ami egy jó szerepléssel akár komolyabb karriert jelenthet, nagyobb csapatokkal. De nekünk, szurkolóknak, örömet és dicsőséget. K
Oké, hogy cikket nem találtál, de az elmúlt 2-3 oldalnyi kérdések erről szólnak. :D
4-en vagyunk a csoportba, mindenki játszik mindenkivel, csapatonként ez 3 meccset jelent.
Nekünk így most lett 3 pontunk, mivel nyertünk. Szombaton játszunk Izland ellen, jövőhét szerdán pedig Portugália ellen. A csoport első két helyezettje továbbjut az egyenes kieséses szakaszba, valamint az összesen 6 csoportban lévő csoportharmadikok közül a 4 legjobb is továbbjut.
"Oké, hogy cikket nem találtál, de az elmúlt 2-3 oldalnyi kérdések erről szólnak. :D "
Erre nem gondoltam.
Köszönöm az alapos válaszokat. Tehát most már innentől kezdve nagyon rossz helyen nem végzünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!