Miért volt az 1950-es években annyira jó a magyar futball? Mi volt már ami most nincs meg benne? Bármilyen összetevő érdekel.
Jó de ezek minden országra igazak akkor és most.
Tehát mi az amiért akkor olyan jó csapat volt?
"Jó de ezek minden országra igazak akkor és most. "
Nem, nem igazak. Mondj meg egy masik orszagot ahol ilyen senkihazi flegma modon fociznak. Ha megnezed a vilagranglista 120. helyezett afrikai csapatot a szerencsetlen egy labdat nem tud atvenni de kuzd 90+30 percig ha kell es a belet kifutja. A magyar 60 perc utan mar csak setal meg alibizik, es melle a tobbseg rohadt bena is. Ez nem jo kombinacio. A tobbi bena valogatott legalabb kuzdeni tud, mi meg azt se. Ez is a vilag hetedik csodaja hogy kijutottunk az EB-re...Aki latta a meccseinket es tudja az elozmenyeket az erti mirol beszelek. Kint voltam majdnem az osszes hazai meccsen, minosithetetlen amit ezek a focistak eloadnak, a foszar Szalaival es Dzsudzsakkal az elen. Mennybe mentek ezek a nyomorekok hogy a Feroer szigeteket legyoztuk 2-1re! A Feroer szigeteket, erted? Ahol egyetlen egy profi focista nem volt a palyan naluk, hentes volt a kapus, es postas a kozepcsatar. Finnek, gorogok ellen is szegyenteljesen jatszottunk. Nincs meg egy orszag ahol ilyen szar a foci, mert mondom, ahol nem tudnak ott legalabb kuzenek, de mi meg azt se tudunk.
Visszaterve a kerdesedre, volt egy kiemelkedoen tehetseges generacio annak idejen, ehhez hozzaadodott az alazat es a jatek szeretete, megvolt a jo kombinacio!
Jó de én úgy értettem hogy ha akkor megvolt az alázat most is meglehetne. Ha akkor volt egy tehetséges generáció most is meglehetne.
Ha ez így van akkor meg olyan mintha csak a szerencsén múlt volna.
Akkor is leejthették volna a focit és alibizhettek volna.
Mondván, hogy ennek a komcsi hatalomnak én nem teszek semmit. De pont nem ez volt.
És most meg mondhatnák hogy ennyi stadion épül, ennyire támogatják a focit, hát mutassuk meg hogy nem véletlenül.
De nem ez történik.
Szóval logikát ne keressek?
Az ötvenes években a magyar edzők megújították a világ labdarúgását a visszavont center szerepkörével (betöltötte az Öreg, vagyis Hidegkuti Nándor), ezzel megbontva az ellenfél védekezését. Ha jól tudom, ezt hívták W-formációnak, miután elterjedt.
Akkoriban még nem áramlott így az információ, nem tudták videófelvételek tömkelegét elemezni a lehetséges ellenfélről, így az ilyen húzások jóval váratlanabbul érték az ellenfeleket, mint manapság.
Egy másik példa erre a védekezésben az olasz catenaccio vagy a "svájci retesz", amelyek sokáig szinte feltörhetetlennek bizonyultak.
Természetesen mindehhez kellettek zseniális játékosok is, plusz kellő alázat, elszántság, sikeréhség és önbizalom is, ami mind megvolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!