Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Röplabda, képességek (többi...

Röplabda, képességek (többi lent)?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eltudná valaki mondani nekem, hogy a röplabdában az egyes "posztokban" (ugy értem mint pl.: feladó, libero, center stb...) minek kell megfelelni?

pl. azt tudom h a feladónak jól képzettnek és pszichikailag alkalmazkodónak kellene lennie, de a többiekkel mi van? A többi "posztnál" mi az ami fontos h meglegyen vkinek?

2016. jan. 10. 20:57
 1/4 anonim válasza:
A liberó és a center kb. ugyan az csak a centernek magasnak kell lennie vagy ugorjon nagyot. A két posztnál a legfontosabb a gyorsaság.
2016. márc. 23. 18:56
 2/4 anonim válasza:
Nem tudom, ki írta azt, hogy center és liberó kb ugyanaz, de szerintem ez egyáltalán nem igaz:D Liberónak nem sáncolhat, centernek az az egyik fő dolga... A liberó amúgy is védekező, a center pedig támadó játékos.
2016. ápr. 24. 13:28
 3/4 anonim válasza:
*liberó nem sáncolhat
2016. ápr. 24. 13:28
 4/4 anonim válasza:

A liberó feladata a nyitásfogadás és ütésvédés,valamint a labdák megmentése. Ennél a posztnál elég kb. 160 cm-nek lenned pl. Lévai Vivien egyik válogatott liberó,de lehetsz 175 cm is pl. Kötél Dóra másik válogatott liberó.

A feladó feladata a jó és pontos feladás. Nagyon okosnak kell lennie és figyelnie kell mert ha rosszul játszik elmehet rajt a meccs. Ennél a posztnál minnél magasabb vagy annál jobb min 175 cm.

A négyesütő igazábol bármilyen magas lehet csak az emelkedése legyen jo tehat ugorjon magasra min 175 cm.Ha a center elvitte a blokkot akkor a négyesütő szokott ütni de ez persze nem csak attol fugg.

A center feladata igazábol egyszerűbb a többi posztnál. Ha megvan a magasság akkor csak püfölnie kell a labdát min.180 cm.

Aztán van még a feladóátló, aki általában négyesütő is. Tehát az ő feladata ha a feladó hátsó soros és ő fogadott akkor az átlonak kell feladni. Magassag annyi mint a négyesnél. Remélem a válaszom eleg reszletes volt:)

2016. jún. 28. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!