Újpest drukkerek, ti miért az Újpestnek szurkoltok?
Nekem csak egyszerűen szimpatikus volt az egész. Még a lila szín is, minden. Meg gondolom az is közrejátszott, hogy a családban mindenki Dózsás volt. :D
Ha Hypós Ferinek elég volt annyi indok ahhoz, hogy fradista legyen, hogy Ferencváros a neve és ő is Ferenc, akkor nekem ez miért ne lenne elég? :D
Aztán az ember elmegy meccsre, megérzi ott a hangulatot, az örömöt a góloknál és nem tud többé szabadulni, szerelmes lesz. :D
Szerintem három tipusú drukker létezik.
Az első, aki mondjuk a tévében néz egy meccset és tetszik neki, ahogy a csapat játszik. Általában ilyenekből kerülnek ki a nagy, neves csapatok drukkerei: Barca, Ral Madrid, Man.Utd, Juve és még sorolhatnám.
A második típus, aki a lokális kötődések miatt szurkol a csapatának. Pl egy miskolci illetőségű ember, aki szereti a focit, nagy valószínűséggel a Diósgyőrnek fog szurkolni. Egy debreceni a lokinak, egy szombtahelyi a Halinak és lehet tovább sorolni.
A harmadik típus pedig, aki valahogy egy csapat mellett köt ki és ott is marad. Én pl vidéken lakom és sok újpesti haverom, barátom van, akik már 20 éve, ha tehetik, minden meccsre felmennek. De van ugyanilyen cimborám fradista, kispest, sőt, angyalföldi érzelemmel is. Ezt nehéz megmondani, miért van így..legtöbbször kimentek és az első alkalommal olyan pozitív benyomást szereztek, amiért ott ragadtak a lelátón. Mikor az ilyen embert kérdezik, miért XY-nak szurkol, legtöbbször olyan válasz jön tőlük, hogy "így alakult"..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!