Hogyan tudnék jobban kosarazni? (Többi lent)
Figyelj a lábaid, a vállaid helyzetére, a csuklódra.
Miután eldobtad a labdát, hagyd fent a kezed, ne legyen túl gyors se túl lassú. Inkább felfele, ívesen dobj ne ledig előre, pörgesd a labdát.
A távolságot pedig ki kell tapasztalni, higy milyen messziről mekkorát kell ugrani mennyire nagyot kell dobni stb.
De nincs két egyforma dobómozdulat mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy neki hogy megy. És ha valóban csak fél éve kezdted akkor ne keseredj el. Gyakorolj gyakorolj. És okosan csináld minden dobás előtt vedd sorra, hogy mire kell figyelned, ne kapkodj. És ne legyél elégedetlen magaddal. Én 8 éve kosárlabdázom és még ma sem megy minden úgy ahogy szeretném.
Majd később jobb lesz, ráérzel.
Hajrá!
!!!egyéni vélemény!!!
nekem az edzőm mindig ezeket mondta:
1. a labda alatt láss ki tehát a homlokod felett legyen. ha lentről indítod a dobást nagyobb eséllyel kapsz sapkát mert lassabb a mozdulat
2. a könyököd a labda alatt legyen a csuklódat feszítsd hátra
3. tempót mindig ügyesebbik kézzel dobd szóval ha pl jobb kezes vagy akkor egy kicsit legyen előrébb a jobb lábad de tényleg csak egy kicsit
4. jól hajlítsd be a lábad,ugorj fel de ügyelj rá hogy a könyököd és a térded egyszerre nyújtsd ki
5. emeld ki a dobást, legyen íve a labdának
6. ne kapd vissza a kezed dobás után
és persze én is egyetértek az előttem válaszolókkal: GYAKOROLJ SOKAT
egyébként látom 7 éve írtad, azt szeretném kérdezni hogy megy a kosár jelenleg ha még sportolsz esetleg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!