Rögbi vagy Amerikai foci?
Össze lehet hasonlítani,hogy melyik a keményebb,durvább sport?
Hol szereznek több és vagy nagyobb sérüléseket?
Szerintem nem igazán összehasonlítható, az ütközések különbözősége miatt. Amerikai fociban átlagosan nagyobb sebességgel történnek az ütközések, és a sisak/védőfelszerelés jobban meg tudja ütni az embert. A másik oldalon pedig a rögbinél nincsenek meg ezek a védelmek, tehát könnyebb a sérülést összeszedni.
Igazából mindkettő hihetetlen kemény sport. A rögbit összességében szerintem több sérülés jellemzi, szinte mindenen meccsen látsz vérző fejű játékosokat. Ezzel szemben az amerikai fociban a nagy sebességből, és a védőfelszerelések jelenlétéből adódóan több hosszabb távú sérülés van (agyrázkódás az összefejelésekből, térd/bokasérülések, főleg szalagproblémák, mivel a sisak miatt sokkal bátrabban támadnak lábra, stb.).
Szerintem nem szükséges hasonlítgatni a kettőt. Aki követi/űzi őket, az láthatja/érezheti, hogy mindkettő kemény, és mindkettő máshogy kemény :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!