Egészen elképesztő hogy nagyon sokszor a 85. -90+perc között alakulnak nagyon negatívan az események a magyar foci szempontjából évek óta, ez miért van?
Mindenkinél így alakulna, ha mindneki számolgatna, hogyha bergengócia hatnullára kikap a lakatlan-szigetektől, akkor továbbjutunk. Láss csodát, nincs csoa, bergengócia nem kap egy hatost a lakatlan-szigetetktől, de még a lakatosoktól se.
Csak a többiek nem számolgatnak, hanem fociznak, és nem a nyolcvanhatodik percig, hanem addig, míg a bíró le nem fújja. A zseléshajú, falábú köcsögök meg nem nemzeti váloatott, hanem zseléshajú, falábú köcsögök.
Most megmutathatjuk a pótselejtezőn, hogy ér-e valamit a válogatott, vagy sem. A kérdésre válaszolva, probléma az, hogy negatívan alakulnak az események a magyar foci szempontjából? Ilyen gyenge csapatjátékkal, védekezéssel és labdakezeléssel mégis hogy alakuljanak? Ebből a harmatgyenge csoportból illett volna csoportelsőként, ha nem másodikként kijutni az EB-re rögtön. Az, hogy a szerencsében bíztunk, nem old meg semmit, nem lesz tőle jobb a válogatott teljesítménye. Ne a törököket, és a kazahokat szidjuk, hanem a magyar futballközeget!
Nem Aranycsapat-szintű válogatottra vágyom, mert tudom, hogy az nem realitás, hanem nagy küzdőszellemre, összetett, stabil védelemre, jobb helyezkedésekre, és pontosabb labdakezelésre. Ezeknek a hiánya nem csak a szövetségi kapitány hibája, sokkal bonyolultabb annál.
Igen, én is észrevettem, hogy van egyfajta negatív vonulat a magyar foci körül már nagyon régóta. Ilyen mázlink, mint a törököknek, csak egyszer volt, 1997-ben ugye a finnek ellen.
A meccs végén lévő dolgok koncentrációs problémák, de egyébként csináltam anno egy összesítést, és nem fogod elhinni: több meccset nyertünk meg vagy hoztunk X-re a 85. perc után, mint amennyi elment az utóbbi 10 évben!
Viszont a balszerencse sajnos kísérő jelenség, de nem lehet elkendőzni vele a tudásbeli különbséget.
Vannak még balszerencsés csapatok rajtunk kívül is, szerencse pedig mindig kell a focihoz. Példának okáért a török nem egy balszerencsével sújtott csapat, a svéd sem, ellenben a skótokról már nem tudnék ilyen egyértelműen nyilatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!