Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Valaki focizik itt? Jó lenne...

Valaki focizik itt? Jó lenne elkezdeni, de tartok is kicsit a dologtól.

Figyelt kérdés
15 leszek júniusban (fiú vagyok), de szeretnék elkezdeni focizni a helyi focicsapatban, eddig csak a barátokkal szoktam játszani, nem vagyok a legjobb játékos, de azért valamennyire tudok játszani. Szerintetek menjek? Már csak az edzés miatt is mennék, mert van egy pár kg feleslegem és rátudom magam venni a futásra de így muszáj is lenne, focizni meg amúgy is szeretek, szeretnék izmos testet is így ez pont jól jönne. A helyi csapatba úgyis kell most az erősítés, és 2barátom most fog kezdeni szóval lenne is kivel, a többieket meg ismerem elég jól. Szerintetek sikerülne ledobni is azt a pár kg-t? Olyan 5-7kg lehet, és edzeni is szeretnék,focizni is jól szeretnék tudni, szóval minden jó már csak nem tudom ennyi idősen mi legyen... Veszíteni tudom hogy nem veszíthetek de szeretnék meccsekre is járni! Mondjuk van egy évfolyamtársam srác, rossz az erőnléte, nekem viszonylag jó, hát, a rúgásai nem a legjobbak, jó, nekem se, dekázni se nagyon tud, én azt sokat gyakorlom és már kezdek belejönni.
2010. márc. 12. 21:58
 1/10 anonim ***** válasza:

Miért ne? Minden feltétel adott

Amúgy a foci nem dekázás, a rúgásokat gyakorold :)

2010. márc. 12. 22:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Szoktam azokat is próbálgatni persze, meg youtuben nézegettem sok videót, hogy milyen rúgást pl. levágódó labdát hogyan kell rúgni, mert azért az is hasznos, csavarni tudok nagyjából egyelőre csak belsővel de külsővel is fejlődik. Mindenesetre megpróbálom, aztán majd írok, hogy mi a helyzet. :)
2010. márc. 12. 22:15
 3/10 anonim ***** válasza:
a deka nem annyira fontod de jó ha tudsz,gyakorold a rúgást,cselezést,sprinteket
2010. márc. 12. 22:39
 4/10 anonim ***** válasza:
menj el edzésekre nem veszítesz vele semmit és ha még nem is vagy olyan jó hogy meccsekre elvigyenek az edzésekre járj és majd belejössz ;)
2010. márc. 12. 23:18
 5/10 anonim válasza:

Én is 13-14 évesen kezdtem focizni. Külső,belső,csőr,lábfej,telecsüd. Az öt rúgásfajta. A dekázás nem fontos. Futás, erős rúgás(sok gyakorlással), kapura rugdosás(neki futással, passzolás nagyon fontos, hogy egyeneset tudj rúgni, cselezés. Először, hogy erősödjön a lábad, közel tedd a labdát a kapuhoz, majd egyre messzebb. Így erősítheted a lábad, a rúgásod. Nagyon fontos mindig bemelegíteni, nyújtani,mert meghúzódsz.

Kitartás és szorgos munka, akkor meglesz az eredménye.

16/L

2010. márc. 12. 23:18
 6/10 anonim ***** válasza:
igen a nyújtás, bemelegítés fontos mer meghúzódsz és az naon rossz érzés mikor járni se tudsz tőle
2010. márc. 12. 23:57
 7/10 anonim ***** válasza:
mindenképpen menj el, simán le lehet adni azt a pár kilót, ha csak ennyi haszna van már megéri, ha jól is érzed magad a sok ismerős és meccsek miatt már egyenesen szuper lesz:D
2010. márc. 13. 08:07
 8/10 anonim ***** válasza:

Tavaly én is ugyanígy voltam ezzel. Imádtam a suliban védeni, imádom a focit. Aztán tavaly februárban elkezdtem járni egy csapathoz, fél évet védtem a korosztályomban, nyáron kiöregedtem, és felkerültem az ificsapathoz, (U19) ahol szeptember végén megsérült az első számú kapus, így 6 meccset végigvédtem a szezonban. A télen felkészülési meccsen védtem 20 percet a felnőtt csapatban is.

Hidd el, megéri, csak elkezdeni nehéz!

F/15

2010. márc. 13. 09:52
 9/10 A kérdező kommentje:
Kösz mindenkinek!
2010. márc. 16. 19:17
 10/10 anonim válasza:
A foci csak abból áll ,hogy jól áttud venni a labdát és hogy pontosan lepasszold lepasszold .Hidd el nekem nem többől . Ha már azt fogod tudni akkor térj a cselezésre stb. Ha megyét játszol ott arra hajtanak ,hogy utkozenek ,ez az o világuk ok ebbe jók,de te ha lepasszolod vagy segítettel a társadnak akkor o se ütközik és te se és könnyeb a kapuhoz jutni .Nem mondom hogy a csel nem kell néha,az is de azt majd később :)
2010. dec. 28. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!