Milyen dolog szerintetek, ha valaki egy futballmeccsen nem a saját országának vagy településének szurkol?
Ilyesmi meccsekre gondolok, amik így megyén belül vannak településen között mondjuk, vagy nagyobb kivitelben, ha mondjuk Magyarország egy másik ország ellen futballozik.
Ilyenekkor milyen dolog, ha valaki nem annak szurkol, ahol lakik?
Milyen dolog?
A szurkolás érzelmi kötődés alapján történik. Hogy személyes példát hozzak, volt nemrégiben a Videoton - BATE Borisov meccs. A fehérorosz klub az egyetlen klubcsapat, amelyik sorsát tényleg figyelemmel kísérem, elég jól ismerem őket, szinte minden összefoglalót láttam az elmúlt évek mérkőzéseiről, stb. Játszottak azzal a harmatgyenge Videotonnal, amelyik megérdemelte volna, hogy kiejtse a még harmatgyengébb wales-i bajnok az előző körben.
Ez volt az első nemzetközi meccs, amelyen nem csak a magyar csapatnak szurkoltam. Akármelyik klub megy tovább, én örülni fogok a sikerének.
Más esetben, például válogatott meccsen ilyesmi fel sem merül, mert érzelmileg sokkal inkább érintett vagyok. Egyébként a magyar focinál dacból is előfordul, hogy a vesztét kívánom egy csapatnak, mert akkor talán valami változás indul meg. (Lásd Pintér kivágása a válogatottból, amiért kikaptunk az északír csapattól. Mi volna most, ha az mondjuk egy iksz, ő meg marad?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!