Létezik fociban olyan eset mikor sportszerűtlenség miatt a játékvezető megállítja a játékot, sárgát ad, és a játék labdaejtéssel folytatódik?
A 12. szabályban van ilyen: Közvetett szabadrúgást kell ítélni az ellenfél javára, ha a játékos a 12. szabályban előzőleg nem említett szabálytalanságot követ el, melynél a játékot figyelmeztetés v. kiállítás céljából meg kell szakítani.
Így szól a kérdés:
Egy játékos sportszerűtlen magatartásban vétkes mialatt a labda játékban van. A játékvezető megállítja a játékot, és figyelmezteti őt. Hogyan folytatódjon a játék?
A) A játék közvetett szabadrúgással indul újra.
B) A játék közvetlen szabadrúgással indul újra.
C) A játék szabadrúgással, büntetőrúgással vagy labdaejtéssel folytatódik.
D) A játék labdaejtéssel indul újra.
A C) a helyes válasz, és a szabadrúgást ill. büntetőrúgást értem is, hogy miért, de a labdaejtést nem.
Ha mondjuk megfejeli a mellkasát vagy beleharap akkor szabad vagy büntető. A helyszíntől függően.
De ha mondjuk egy rasszista megnyílvánulás akkor ejtés is lehet.
Mondjuk ha lecigózza és ott állsz simán megállítod a játékot,len..zod,ejtesz.
Szerintem.
Köszönöm a válaszokat, főleg az utolsónak. Az eddig is oké volt hogy pofázásért követett van.
Nagy nehezen találtam még egy esetet (az azonos időpillanatban elkövetett szabálytalanságok mellett) a Szabálykönyvben, amikor labdát ejtek, a lesnél: Ha a csatár az ellenfél gólvonalán túl, a háló által határolt területen tartózkodik és ott mozdulatlanul áll nem zavarva a kapust akkor az így születő gólt meg kell adni. Azonban ha megmozdul v zavarja a kapust meg kell sárgázni és a játékot labdaejtéssel folytatni.
labdaejtéssel soha sem......
a válasz a következő: Abban az esetbe:
Ha a labda játékban van a játéknak!!!! abban az esetben ha beszól neked megállítod mindenképpen szabadrúgással jönnek. egy esetben van sárga lap labdaejtés pl: egy játékos sárga lapos szabálytalanságot követ el, de a játékvezető előnyszabályt ad, viszont fél perc múlva sérülés miatt megállítja a játékot akkor visszamenőleg adhat sárga lapot és labdaejtéssel folytatódhat a játék.
Nagy nehezen találtam még egy esetet (az azonos időpillanatban elkövetett szabálytalanságok mellett) a Szabálykönyvben, amikor labdát ejtek, a lesnél: Ha a csatár az ellenfél gólvonalán túl, a háló által határolt területen tartózkodik és ott mozdulatlanul áll nem zavarva a kapust akkor az így születő gólt meg kell adni. Azonban ha megmozdul v zavarja a kapust meg kell sárgázni és a játékot labdaejtéssel folytatni.
itt sincs labdaejtés olvasd el újra a könyvet.... és értelmezz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!