Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Véget ért az álláshalmozó...

Véget ért az álláshalmozó Dárdai sikersorozata, kikapott a Hertha. Ezek után ki milyen szemmel néz rá?

Figyelt kérdés

[link]

Dárdai Pál eddig friss, pályakezdő edzőként nem szenvedett vereséget, aminek egyetlen oka volt, ha megnézzük a magyar válogatott élén mit csinált: a hatalmas szerencse. Eddig az ő oldalán állt a szerencse, de a tudás már kevésbé, edzői képesítése nincs, ráadásul álláshalmozó, mivel egyszerre irányítja a Hertha BSC-t és a magyar labdarúgó válogatottat. Itthon csak azért népszerű, mert a kivételesen rossz formában lévő román válogatott ellen csinált egy döntetlent. Anno Egervári Sándort is az egekig magasztalták a szurkolók, aztán a hollandok elleni vereség után gyűlölt személlyé vált. Dárdainak is csak egyetlen komoly vereség kell az EB-selejtezőn, és utána el fognak tűnni a rózsaszín felhők.

2015. febr. 16. 08:41
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Igaz hogy szimpatikus egy fickó, de ezt komolyan én sem értem. Heteken keresztül meg volt bolondulva az ország, mert egy elképesztő szerencsés pontrúgásból (nem kidolgozott akció volt) sikerült minden idők leggyengébb román válogatottja ellen elhozni egy pontot (Hagi vszeg röhögőgörcsöt kapott) úgy, hogy szerintem minden elfogulatlan ember tisztában volt vele, hogy a románok a 2. félidőre visszaálltak. Az is igaz, hogy mind a válogatott, mind pedig a Hertha egy bűn gyenge csapat, de nem kellene messiást csinálni Dárdaiból. Ha kijut a válogatott az EB-re és/vagy a berlini csapat elkerüli a kiesést az irányítása alatt, akkor én leszek a legnagyobb hülye, aki tévedett. De addig jogosan vagyok szkeptikus.
2015. febr. 16. 12:02
 2/7 anonim ***** válasza:

Hol van itt sikersorozat?

A válogatottnál mindegyik meccs papírforma szerint és reálisan nézve hozható meccs volt, valamilyen szinten. Legalábbis nem abszolut esélytelenként álltunk hozzá. Dárdai azt tette hozzá, amire kb egyedül ő képes a ma aktív magyar nemzetiségű edzők és játékosok közül. A mentalitást. Elhitette ezekkel a botlábúakkal (mert azok) hogy van esélyük, nem rosszabbak a többinél, és mertek játszani, merte támadtatni a csapatát, el merte ismerni a saját felelősségét, maximalizmust megkövetelve dolgozott stb stb. Ahogy minden egyes sportembernek kellene viszonyulni a játékhoz. Csak ugye ezzel nem lehet csodát tenni hosszú távon (aki játszott labdajátékot félamatőr szinten legalább, az tudja), a legesélytelenebb csapatot is fel lehet pörgetni fejben úgy, hogy egy meccsen bárkit képes megverni. Csak ugye ezt nem lehet fenntartani. Az elején megmondta Dárdai, hogy fejben gyengék a magyarok.

És igen, el fognak tűnni a felhők, mert nem fog tudni csodát tenni, ami viszont nem az ő hibája lesz (még ha valóban rutintalan is), egyszerűen ebben a közegben ezek a játékosok erre képesek.

Viszont ha bármelyik csapatánál eléri az álomszerű célt (Hertha bentmaradás, EB kijutás) akkor a mennybe fog menni (jogosan, a kemény munka után megérdemli) és ki lesz kövezve az útja felfelé. 40 év sunnyogás, sumákolás után elképzelhetetlen ez a mentalitás ebben az országban.

2015. febr. 16. 14:10
 3/7 anonim válasza:

Minek kell vészmadárkodni?

Kérdező!

Te végig követted mit csinált egész végig múlt héten a Hertha? Megnyomták az erőnléti munkát, mert Luhukay semmi fizikai felkészítést nem végeztetett! Focizz már utánna frissen, fejben kreatívan, gyorsan! De meg kellett lépni, hosszútávon fog ez visszaköszönni!

A válogatottnál is letette az asztalra azt, amit már régóta akart a közvélemény látni: akart a csapat! Nem a románok elleni x-től kell hanyatt vágni magunkat, hanem attól, hogy felszántotta a gyepet a csapat mind a románok, mind a feröeriek, mind a finnek ellen.

Csak kérdem:mi kell nektek (meg a többi kritikusnak)? Volt itt neves, külföldi edző (Koeman, Mattheus), magyar edző (Várhidi, Egervár, Pinyőparaszt) de egyik se volt jó. Ehez képest jön egy más mentalitású, fiatal, lendületes edző, aki felrázta a csapatot (mindkettőt), próbál hosszútávú munkára alapozni, és az első vereség után szét van fikázva?!

Dolgozz már így ember, a munkahelyeden, hogy basztat a főnököd!

Gratulálok, tipikus magyar mentalitás!

2015. febr. 16. 21:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem se mondható annyira siker sorozatnak. Pl. Feröernek lehetett volna rúgni vagy 3 gólt erre meg csak egyet lőttek...
2015. febr. 17. 18:04
 5/7 anonim válasza:
#4 Dárdait azért a meccsért itthon cipőzték, Németben dicsérték..na itt a különbség!
2015. febr. 17. 20:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Itt több dolog is közrejátszik.

Egyrészt a magyar ember régóta alapból ilyen. Ha nyer a válogatott kettőt egymás után, akkor már a vébérészvételről álmodozik, de ha jön egy komolyabb zakó, akkor feloszlatná a profi labdarúgást Magyarországon, mert semmi szükség rá, ezt amatőrökkel is el lehet érni. A kisebbség az, aki nem így gondolkozik. És ehhez jön még a TrollFoci szerepe, ami az utóbbi időben szintén egyre nagyobb. Én bírom őket, mert valóban viccesek, de az ő munkájuknak pláne az a lényege, hogy mindent és mindenkit szándékosan eltúloznak.

Aztán ott van az is például, hogy Dárdai előtt Pintér volt a szövetségi kapitány fél évig. Na, őt már a kinevezésekor utálta mindenki, meg alkalmatlannak tartotta. Amiben közrejátszott, hogy Csányiék belengették, hogy neves külföldi edzőkkel tárgyalnak, majd a végén bedobták Pintért... Akivel a csapat végig motiválatlanul, elképzelés nélkül játszott, Pintér meg két értelmes mondatot nem tudott mondani egymás után. És erre jött Dárdai. Nem volt nehéz minden téren jobbnak lenni.

Dárdaival kapcsolatosan fontos az is, hogy ő nemzetközi szinten ismert a labdarúgószakmában. Konkrétan a Hertha egész történetének legnagyobb ikonja, szinte bármelyik helyi szurkoló ezt mondja. Ehhez képest mondjuk Egervári annyit tud felmutatni, hogy kétszer volt Kuvaitban edző.

Az előzőhöz kapcsolódik, hogy Dárdainak más a szellemisége. Lehet, hogy a futballhoz szakmailag nem ért annyit, legalábbis még, mint egy akármilyen licences edző, de köszönhetően annak, hogy 20 éve kint él Németországban, egyszerűen máshogy gondolkodik, mint a hazai edzők. Én láttam több sajtótájékoztatóját végig, vágatlanul, és van egy pozitív kisugárzása egyszerűen. Most hadd ne hasonlítsam megint Pintér nyilatkozataihoz mondjuk...

2015. febr. 19. 06:09
 7/7 anonim válasza:
Az a Pro Licenc vagy mi a fszom egy vicc, papíron oktatják a labdarúgást, ezért tart itt a focink...
2015. febr. 19. 19:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!