Amerikai fociban melyik poszt az, amelyik feküdne nekem?
Én ugyan nem vagyok a téma nagyon szakavatott ismerője, csak NFL-t nézek hosszú évek óta meg amerikai egyetemre jártam, ahol elég sok focista állomásozott, szóval így olvassad.
Szerintem ahhoz hogy futó legyél nincs meg a testsúlyod. Tehát amikor mondjuk az irányítótól megkapod a labdát és elkezdesz vele futni, akkor az összes 100-130 kilós védő a nyakadra ugrik. A mozgékonyság azért nem egy különleges faktor, mert mindenkinek mozgékonynak kell lennie. Lehet hogy nagyon gyors vagy, de ha egyszer bekapod a puszit a védőktől, akkor lent maradsz :) Nem bírnád ki folyamatosan az ütéseket, főleg ha olyan a csapat hogy főleg futójátékkal operál. Elkapónak alacsony vagy. Azok 190-nél kezdődnek, támadófal dettó. Védőfal szintén.
Én ha ezek alapján amit elmondtál be kellene illesszelek egy csapatba, akkor én a speciális egységbe tennélek. Vagy megtanítanálak rúgni és lehetnél kicker vagy punter, vagy ha tényleg olyan gyors és fürge vagy mint mondod akkor befognálak visszahordónak.
Rendben,köszönöm a segítséget.
Igazából most akarok elkezdeni a sporttal foglalkozni,még nem nagyon értek hozzá,de sokat olvasok róla,próbálom a szabályokat megérteni,mit-miért.
Rúgni talán tudnék,mivel rengeteget fociztam,igaz az teljesen más labda :) Igazából nem csak edzeni szeretnék,hanem meccseken játszani is. Úgy gondoltam,hogy tömegelek ,körülbelül 90 KG-ra és futok az elkövetkezendő hónapokban, addig elsajátítom a játékszabályokat, megtanulok nagyjából rúgni és dobni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!