Minden idők 10 legjobb labdarúgója?
A szempontok nem csak az elért sikerek, hanem a zsenialitás,a játék tudás.
A lista szubjektív,de mindenki véleményére kíváncsi vagyok.
Lehet top 5 listát is.
1. Puskás Ferenc
2. Fehér Miklós
3. Pelé
4. Maradona
5. Ronaldinho
6. Ryan Giggs
7. Javier Zanetti
8. Carlos Valderrama
9. Carles Puyol
10. Alessandro Nesta
Akiket sokat láttam játszani, azok közül szubjektív top10 sorrend nélkül:
bergkamp
zidane
ronaldinho
maldini
seedorf
ronaldo
rivaldo
batistuta
vieri
pirlo
A régiek:
Puskás
Eusébio
Di Stéfano
Bergkamp
Ronaldinho
Henry
Drogba
Shevchenko
Kaká
Zidane
A mostaniak pedig:
Ronaldo
Messi
Neymar
Suarez
Lewandowski
Bale
Arshavin
Salah
Mané
Ibrahimović
Minden idők 10 legjobb labdarúgója (abc) sorrendben a következő:
Beckenbauer
Cruyff
Eusebio
Maradona
Gerd Müller
Pelé
Puskás
Platini
Karl-Heinz Rumenigge
Scirea
Annyit fűzök hozzá a kérdéshez, hogy...
1. Rumennigge talán nincs a 10 legjobb között bár ha csak a csatárokat nézzük akkor igen (!!!!!) viszont ő személyes kedvencem mert kitünő játéktudása mellett emberként is elsőosztályú volt olyan aki a pályán mindig a játékkal törődött és nem az ellenfél faragásával a bírók pocskondiázásával a gól tisztességtelen eszközökkel való elérésével hanem mindig sportszerűen férfias küzdelemben próbált sikereket elérni ami sikerült is neki! Emelett pedig családszerető családcentrikus aki nem a botránylapokban szerepel illetve pályafutása után is szeretett klubjánál maradt (Bayern München) és minden téren egy tetőtől-talpig úriember aki példaként állítható mindenki elé!
2. A kapusokat nem vettem figyelembe mert ők külön poszt mint a mezőnyjátékosok de a kapusok rangsora ITT található:
https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__labdajatekok__9..
Ronaldinho
Hihetetlen zsenialitása volt, igazi brazil, varázsolt a pályán. Széles mosollyal az arcán milliókat ejtett szenvedélybe A Gyönyörű Játékkal. A PSG-ben és a Barcelonában töltött évei alapján (kivéve talán a 07-08-as szezon) a dobogón a helye. Kár, hogy elvitte az éjszakai élet, sokkal több volt benne ennél.
Zidane
Szintén varázslatos dolgokat művelt a pályán, ráadásul igazi francia eleganciával. Aranylabda győztes, ott a helye a TOP5-ben.
Messi
Immáron 16 éve tartó karriere során hatszor nyerte el az Aranylabdát és hatszor az Aranycipőt. Öt poszton is bevethető, hihetetlen képességekkel rendelkező játékos. Méltán viszi Ronaldinho örökségét a Barcelonánál.
Cristiano Ronaldo
Munkabírása, morálja, motivációja példaértékű. Igazi gólvágó gép a modern futballban.
Ronaldo
Szerintem ehhez kétség sem fér: A Fenomén még keresztszalag sérülésekkel is a valaha volt legjobb játékos. Ha fair statisztikát akarunk nézni, ő 21 éves korára már 200 gól felett járt, míg Cristiano, Messi és Mbappe 100 körül mozogtak. Kétszer döntött átigazolási rekordot, háromszoros Fifa év játékosa, kétszeres Aranylabda győztes, ráadásul mindkét díjnál a
valaha volt legfiatalabb győztes.
Az egyik legjobb magyar az Szoboszlai.
De sztem Pelé
Maradona
Messi
Ronaldo
Neymar
Haaland
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!