Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » A Fradi - Újpest miért olyan...

A Fradi - Újpest miért olyan nagy rangadó?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtam ezen, hogy miért lett ekkora nagy meccs? Miben más mint egy Fradi - Vasas?

Valami régi sztori lehet, mert már évtizedek óta nagy meccsnek emlegetik.

2014. aug. 19. 09:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Mert az Újpest a BM csapata volt, magyarul a rendőrök pénzelték.

A Fradi meg mindig is a népé.

Mert ugye a Honvéd a katonáké, az MTK a zsidóké, a Vasas valami kommunista szar volt.

Én így tudom.

2014. aug. 19. 09:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Első jól mondja, az 50-es években az Újpestet eléggé nyomta a kormány míg a Fradit szívatta ahol tudta.

Meg egy időben ez a két csapat nyerte felváltva a bajnokságot.

És a Kisteleki általi másodosztályba való száműzés se tett jót a hangulatnak.

[link]

2014. aug. 19. 10:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez nem az 50-es években kezdődött. Kicsit olyan, mint a Real-Atletico vagy a River-Boca Juniors ellentét. A fradi volt a 10-es,20-as években a munkások, az alsóbb néprétegek csapata. Az újpest meg a gyáriparosok, a gazdagabb középosztálybeliek csapata. Ugyanúgy, ahogy a Argentínában a River vagy Spanyolországban az Atletico az a köznépek csapata, a Boca Juniors és a Real meg a jómódúbb népek csapata. És ezekből az akkori ma már nem létező, de 100 éve még létező ellentétekből alakultak ki ezek a nagy rivalizálások. Itt a Fradi-Újpest az El Clásico.
2014. aug. 19. 20:17
 4/4 anonim válasza:
Nagyon sok példa van rá miért. Kevesen tudjk de PUSKÁS edzőtáborban egy betiltottg fradi dalt énekelt ezért átrakták a dózsába.
2014. aug. 24. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!