Kik lesznek az elődöntőben?
Brazilokat úgy is segíteni fogják a bírók.
Brazil-Francia
Holland-Belga.
Első! Köszi az infót Neymar sérüléséről, ha fogadok ez még fontos lehet. Én az "íratlan szabályokba" nem hiszek (fociba sztem nincsen papírforma, persze van, de itt tényleg sok minden megtöténhet, nem úgy mint mondjuk futásban), reálisan nézve, ha abba gondolkodunk hogy ez v. az a csapat jut tovább, akkor Brazília Chile ellen is simán kieshetett volna, ha kicsit jobban lőnek 11-est a chileiek. Kolumbia nekem erősebbnek tűnik picivel mint Chile, de ha csak u.a-t kihozzák akkor talán már kiesnek a brazilok, főleg a múltkor mutatott zseniális 11-es lövő játékosaikkal (most meg Neymar se lesz ott, aki belőtte:D). Amúgy Kolumbia nem kisebb csapat, ilyen alapon Chile kisebb csapat már. Kolumbia folyamatosan ott volt és van az utóbbi évekbe a világ 10 legjobb\legnagyobbra tartott csapatába, tehát tőlük ez nem nagy meglepetés.
"mert csak a vak nem látta, hogy az Algéria elleni meccsen belesz@rtak az egészbe különösen a 2. gólnál, de azt sem tartom kizártnak, hogy tényleg egy jól megszervezett bundameccs volt."
Ezt nem értem. Egyrészt nem tudom miért sz*arnának bele, én nem úgy láttam, meg akkor már előbb játszották meg magukat a belgák akiknek valami 35 helyzet kellett hogy rúgjanak egy gólt az egyikből. A második gólt meg azért nem értem mert a második gól 2 perccel a lefújás előtt történt. Akkor hogy szärtak bele a második gólnál?
A németek egy alapból nem erős, és játékoshátrányban (méghozzá egy védő hátrányában) játszó portugáloknak tudtak 3 + 1 tizi gólt adni. Ghána közel nem olyan erős mint 4 éve, és velük x-eltek, USA azért még nem világmegváltó együttes, nekik tudtak nagy nehezen egy gólt rúgni, a belgák dominánsabban játszottak USA ellen mint ők. Ezek után nekem nem meglepő a játékuk, jók a németek, mint mindig, de az ötbe nincsnek benne szerintem.
"a franciák viszont hajtottak és a vezetést is egy kapushiba miatt szerezték"
Én is kissé csodálkoztam, mert nagyobb dominációt vártam a franciáktól de épp ma olvastam ez ügyben egy elemzést, ahol szépen kifejtették, hogy másra számítottak a franciák, ezért Giroud-t játszatták, ám ez nem jött be és ezért volt ez a nagy góltalanságuk. Ehhez képest azért szépen rendes játékidőben nyertek, és az az öngól sem volt akkora baki, ha nem ér oda a védő akkor a csatár bevágja azt simán. A cikk: [link]
A németeknek illene megnyerniük a vb-t, illetve én nekik drukkolok a még versenyben lévők közül, de félő, hogy a franciák után már nem bírnak a brazilokkal. Kolumbia roppant kellemes meglepetés eddig, de most már joggal várják el, hogy a brazilokat is kiverjék, de szerintem a Selecao a Chile elleni töketlenkedés után már nem bízza a véletlenre a dolgot.
Hollandia meg simán átlépi majd Costa Ricát, a mexikóiakat is könnyebben verték volna, csak van Gaal takaréklángon akart továbblépni.
Én a Brazília-Kolumbia meccset várom leginkább. Kolumbiának eddig ugye nagyon ment, szépen, magabiztosan, eredményesen játszottak, nagyon egybe vannak. Ha ez a meccs nem Brazíliába lenne és nagy összegbe mernék fogadni a továbbjutásukra, így viszont tartok attól, hogy a brazilok valahogy behúzzák a meccset, de ne legyen igazam.
Franciaország-Németország meccsen bármennyire is meggyőzőbbek voltak eddig a franciák szerintem Németország amolyan "régi németesen" továbbjut. „A labdarúgás egy egyszerű játék, 22 ember kerget egy labdát, és a végén mindig a németek nyernek" Az utóbbi évtizedben ez nem volt már igaz ( a tavalyi Bl-t leszámítva ), de most van egy olyan érzésem, hogy ezen a negyeddöntőn ha máshogy nem is, de így továbbjutnak.
Hollandia szerintem tanult a Mexikó elleni hibájából, sima továbbjutást várok tőlük.
A belgákat is a 4 közé várom, ilyen gyenge argentín védelem és ilyen erős belga támadósornál nem szabadna kiesniük, valahogy be kell darálják Messiéket mert képesek rá, csak rúgják be a helyzeteket...
Köszi a válaszokat, mindenkinek ment a plusz!
Szerencsére nem raktam meg egy meccset sem, engem mind a kettő meglepett :D.
Túró Rudolf egyébként neked mi a véleményed a belga - argentínról (arról nem írtál). Szerintem a belgák nyernek, mint ahogyan az utolsó válaszoló írta. A brazil - német-en pedig én most németet várok, Thiago Silva nem játszhat, Neymar újra lesérült, ma se ment neki túlságosan :S. Egyébként igaz nem játszottak vmi nagyot a kolumbiaiak, de a brazilok kezét mintha isten fogta volna, mert azért egyik góljuk sem volt egyértelmű erőfölény következménye. Egy szép szabad meg egy jó beadás ahonnan borzasztóan lekésett Silvát fogó kolumbiai hátvéd.
Bocs, csak most vettem észre, hogy rám írtál. A belga-argentinról egyébként azért nem írtam, mert teljesen 3-esélyesnek éreztem. Hazardék csapat szinten jobbak voltak eddig, Messiéknél mindig volt egy klasszis, aki döntött. Most mondjuk jól is játszottak, legalábbis fegyelmezetten és eredményesen. Ja és Higuain is úgy tűnik belelendült, nekem ő is nagy kérdőjel volt.
Az elődöntőben szinte biztos, hogy a németek mennek tovább, Neymar elvesztése végzetes lehet a braziloknak. A másik ágon szinte biztos, hogy a hollandokkal küzdenek meg az argentinok. Hát nem tudom, ha a Mascherano által vezetett középpályás védekezés összejön nekik és sikeresen kikapcsolják a Robben-Sneijder-Persie triót, akkor döntősök. Ha nem, akkor necces. Meg az is kérdéses, mennyire súlyos di Maria sérülése. Szóval nem mernék állást foglalni benne, a szívem egyébként argentin győzelmet vár főleg Messi miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!