Ez segítene? (többi lent)
181cm vagyok és 78kg. Nemsokára elkezdek kosáredzésekre járni, néha lemegyek magamba dobálgatni is. Megszeretnék tanulni zsákolni, de csak a hálő közepéig érek fel ha felugrok. Ha fogynék akkor látható lenne a külömbség a súlypontemelkedésemen?
14F
De ezt nem azért írtam, hogy ne egyél egészségesen/ne fogyj ha van miből.
Persze hogy fogyj, ha duci vagy. Csak nagyobbat ugrani az ugrás mozdulatának kidolgozásától fogsz és a gyakorlástól.
78 kilóból pedig nyilván.. lehetne fogyni.
181 centivel azért sosem lesz egyszerű zsákolni, de múltkor olvastam egy cikket. Abban részletesen leírják, hogy állandó paraméterek mellett (tömeg, magasság), az ugrás alapvetően két dologtól függ. Az ügyességtől (mozgáskoordináció), illetve attól, hogy milyen erős a lábad.
Értelemszerűen nagyobbat ugranál ha fogynál, de ez függ a tömegvesztés mértékétől is, de nehéz megmondani hogy mennyit jelent.
Saját példa. 3 hete ha megerőltettem magam 2 láb egy kezet tudtam zsákolni (198/89). Azóta betegség miatt fogytam 3 kilót, illetve elkezdtem lábra is erősíteni (kb. 2 edzés volt) és múlt héten simán ment a 2 láb 2 két is.
Én 14 éves vagyok 183cm és lazán zsákolok
ezt úgy értem el hogy keményen edzettem lábra és edzéseken törekedtem arra hogy edzéseken precízen végezzem el a feladatokat. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!