Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Rugbyt hány éves korig lehet...

Rugbyt hány éves korig lehet komolyabb hazi ill német szinten űzni?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, kondim mindig jó volt (bár az utóbbi években kicsit "lezüllöttem"), jelenleg amatőr szinten foglalkozok testépítéssel. Fiatalabb koromban évekig fociztam, gyorsaságom kitartásom mindig volt. Szeretném kipróbálni a sportot. Lehetséges, hogy 25 évesen csak úgy beállítok egy csapathoz (akár Németországban), és kipróbálhatom magam?

Van ebben a sportban minimális testsúly, amivel rendelkeznem kellene? Nem vagyok az a nádszál gyerek, átlagosnak mondanám magam...a tömegeléssel próbálok ezen javítani :)

2014. jan. 7. 13:52
 1/6 A kérdező kommentje:
Vagy esetleg amerikai foci...
2014. jan. 7. 14:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Az amerikai focit mondanám.

Itt MO-n lehet, németben nem tudom, de biztos ott is vannak amatőr helyi csapatok.

Itt nálunk ha nem egy nagyobb (értsd régebb óta jelen lévő) csapathoz mész akkor mivel ha a testfelépítésed, kondid és ha érted a szabályokat ill nem vagy fakezű/falábú akkor szinte biztos játszhatsz.

1 próbát megér szerintem mivel nagyon gyerekcipőben van ez a sport nálunk és sok kisebb csapat van. Biztosan találnak neked helyet.

2014. jan. 7. 15:48
 3/6 A kérdező kommentje:
De mégis, van valami alap magasság, súly? 172cm magas, 66kg
2014. jan. 7. 16:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Ilyen testfelépítéssel szerintem nem sok poszton van jövőd. 66 kiló az kb csont és bőr egy felnőtt férfinél.

Talán punter vagy rugóként lehetnél hasznos.

Rögbiben meg vízhordóként...

2014. jan. 7. 17:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Azért nem vagyok csont és bőr :D, azok az 55 kg-osak hát. akkor rúgó leszek.

[link]

2014. jan. 7. 20:54
 6/6 Tamás2692 válasza:
Én tapasztalatból mondom hogy a én 12 évesen 55kg 171cm és tiszta izom vagyok 3 éve rugbyzek a érdi bivalyok csapatba szerintem szedj fel min.20 kg azt váltsd át izomra és akkor talán kilences lehetsz piller nem lehetsz mert nagyon nagy izomerő kell ahoz
2017. márc. 5. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!