Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Miért kap olyan sok pénzt a...

Miért kap olyan sok pénzt a magyar válogatott tagjai a vb selejtező meccsek után?

Figyelt kérdés
döntetlen meccs esetén 200 ezer Ft kapnak fejenként

2013. okt. 16. 07:45
1 2
 11/20 anonim válasza:

De miért van az, hogy a fociba ömlik a pénzt, míg a többi siker sportágba épp csak folydogál? Ez főleg azért nem érthető számomra , mert míg sok általad említett sportban időről-időre megcsillan egy kis remény, addig a fociban masszívan nincs gey árva fénycsóvácska sem lassan 20-30 éve.

(Egyébként az érem táblázat szerint benne voltunk a legjobb 20-ba a londoni olimpián.)

2013. okt. 16. 19:33
 12/20 anonim ***** válasza:

Hiába voltunk top 20-asok, volt mikor top3-sok voltunk... És a tendencia alapján nem előre haladunk hanem vissza.

El kell fogadni, hogy akármennyire gyenge a focink még mindig a legnézettebb sport Mo-n. Egy MTK meccsen többen vannak mint egy vízilabda rangadón. A tv-s közvetítésekről nem is beszélve.

Az embereket jobban érdekli így is a focink mint bármelyik másik sportot. Az 1%-os adófelajánlásból is a legtöbb pénz a fociba ömlött. Pedig azt az adózok adják oda a csapatoknak nem az állam.

Ez azért elég beszédes, nem?

Nem a kézi-, vízilabda, kajak kenu stbnak adják a pénzt a magyar emberek, hanem a focinak. Szerintem pont oda megy a több pénz ahova a magyar emberek amúgy is adnák.

2013. okt. 16. 20:25
 13/20 anonim ***** válasza:

""Ja, pénzmosással nem nehéz termelni... Ez ugyanis úgy működik, hogy pl hivatalosan kiadnak egy reklámhelyet 50 milkáért, de a háttérben mondjuk 10 milka, plusz 5 milka zsebbe, és mindenki boldog. Na ezért van ennyi pénz a fociban."

hallod, ennek így mi értelme lenne? így 50 millióból adóznának és rohadtul rosszul járnának..."

Pedig pont, hogy van értelme, ugyanis így a nyereség a sportklubban jelenik meg papíron, nem a cégnél.

Ugyanezt állami cégek és sportklubok esetén úgy megy, hogy az állami cég ad X összeget, de számlát kér 2*X összegről, a sportklub tagjai összeszedik a számlákat, a pénz fele pedig az állami cégben dolgozó hivatalnoké.

2013. okt. 17. 19:54
 14/20 Attila_the_hun válasza:

Ha én lennék a miniszterelnök, megszüntetném a hivatásos focit és minden mást ami hozzátartozik. Elküldeném rendes munkát végezni a focistákat az edzőket és az összes szakmában dolgozót. Hadd tudják meg, hogy a fizetésük töredékéért mennyit kell dolgozni. Az államkasszában maradt temérdek milliárdokból pedig egy-két év alatt, teljesen rendbe tenném a hazai egészségügyet, aztán a következő szintén pár év alatt felzárkóztatnám a gazdaságot.

Engem már rohadtul bosszant, hogy egy közalkalmazott a töredékét keresi egy húszon-páréves focistánál aki gyakorlatilag nem csinál semmit, de ez igaz mindre aki a Magyar adófizetők pénzén élősködik miközben évtizedek óta semmit nem produkálnak cserébe. De ha lenne is színvonal a hazai fociban, akkor is részt kellene vállalniuk az itthoni szegénységből! Ne keressen egy focista, edző, stb. havi milliókat miközben egy postás, egy tanár, egy közalkalmazott, egy pék, egy bolti eladó, stb. havi 90-110.000 Ft-ot keres becsületes 8-9 óra munkával.

2013. okt. 18. 14:24
 15/20 anonim ***** válasza:
akárki akármit mond, még mindig a foci a legnézettebb sportág sajnos, és ameddig ez így marad, addig bizony a pénz is nekik fog kedvezni... hiába vagyunk vacakok, hiába nem jutunk ki a vb-re meg sehová, ti is már napok óra másról sem tépitek itt a szót, mint a fociról... ha olyan érdektelen lenne a számotokra, akkor bizony már halott lenne ez a topic, de ameddig a fél ország azzal foglalkozik, miért sz@ar a magyar foci, fel sem tűnik senkinek, hogy még ezzel a témával is rettenetes marketing bevételeket generálunk magas körökben... nem a minősége a lényeg, hanem a népszerűsége, az, hogy éppen pozitív vagy negatív a közvélemény, mit sem számít, ha közben mégis nézi mindenki...
2013. okt. 18. 16:26
 16/20 Attila_the_hun válasza:

Én nem nézem, nem is néztem soha, akárcsak a családom, illetve a barátaim. Buta sport, buta embereknek. -tisztelet a kivételnek

De én nem erről írtam, hanem arról, hogy miért keres valaki a fociban milliókat miközben százezrek küzdenek a létfenntartásért. Miért építünk stadionokat miközben a kórházak romokban állnak? Ha valaki beteg hónapokat vár a sorára mert nincs orvos, mert azok kimennek külföldre dolgozni -és megint-csak- mert egy fűben, labdát kergető hússzor többet keres mint itthon egy orvos. Felháborító!!!

2013. okt. 18. 19:49
 17/20 anonim ***** válasza:

16:

Büszke lehetsz magadra. Egy ilyen nicknévvel is ki tudtad érdemelni a kommenteid alapján az oldal legbugyutább embere címet.

Soha nem olvastam ennyi marhaságot sehol máshol mint a te kommentjeidben.

Jó öreg magyar oktatás...

2013. okt. 18. 20:04
 18/20 anonim ***** válasza:
ha vannak megfelelő stadionjaink, akár nagyobb rendezvényeknek is adhatunk otthont, amiből származhat bevétel is, amiből akár kórházat is építhetünk...
2013. okt. 18. 21:37
 19/20 Attila_the_hun válasza:

Egyszerűbb lenne magát a kórházakat felépíteni. Minden más, csak mellébeszélés.

De rendben... épüljenek a stadionok, de ne egy olyan sportágnak ami... nem megy. Mert ha másban is, gondolom abban egyetért velem mindenki, hogy a foci: nem megy.

2013. okt. 18. 21:59
 20/20 Attila_the_hun válasza:

"Büszke lehetsz magadra. Egy ilyen nicknévvel is ki tudtad érdemelni a kommenteid alapján az oldal legbugyutább embere címet. "

Az intelligencia -egyik- alappillére, hogy ismeretlenül senkit nem minősítünk. Nem tudok ki vagyok és nem tudod, hogy esetleg már mennyit tettem a hazámért.

Meggyőződésem, hogy van, illetve lennie kellene fontossági sorrendnek. És a foci egy sokad rangú tényező szemben temérdek mással!

Nap min t nap látjuk, tapasztaljuk, hogy családok ezrei élnek embertelen körülmények között. Gyerekek éheznek, de mégis ontjuk a fociba a milliárdokat. És miből?: hát az adófizetők, a tényleges munkát végzők pénzéből.

De a továbbiakban nem érdekel a téma. Feleslege a számat jártatnom, hiszen tudom, hogy úgy is így marad minden.

2013. okt. 18. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!