Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Férfi foci vs női foci?

Férfi foci vs női foci?

Figyelt kérdés

Azt lenne a kérdésem hogy a férfi profi focisták fizetése 15 millió euró (Messi,Ronaldo) , de 10 millió körül keres az összes ismertebb nevű játékos is..

Női focistáké pedig 600-800 ezer euró (Hope Solo ,Marta,azt hiszem Alex Morgan is kb ennyit keres)

Szóval mi miatt vannak ekkora különbségek? mert persze én is a férfi focit szeretem de akkor is ez 10-20x-a pénzben ás akárhogy is a pénz is számit

Mi miatt van ez a nagy különbség?

2013. szept. 15. 17:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Nézők, szponzorok, tv-s jogdíjak, kereskedelmi bevételek...

A férfi foci minden tekintetben népszerűbb, nézettebb és nem azért, de a tavaly előtti női vb színvonala olyan volt mint egy megye 1-es bajnokságé.

2013. szept. 15. 19:40
 2/3 A kérdező kommentje:

És mi a véleményed ez a helyzet mennyit fog változni?

Illetve az igaz hogy Hope Solo 5 millió $ keres évente?:O

2013. szept. 16. 19:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha annyit is keres (bár kötve hiszem) akkor azok az egyéni szponzorok miatt van, nem a csapatától kap annyit.

Változni nem tudom, hogy fog-e. Egyhamar biztos nem.

Még az amerikai női bajnokság is többször megszűnt anyagi gondok miatt az elmúlt 1-2 évtizedben, pedig az volt a legnépszerűbb női liga.

2013. szept. 17. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!