A konföderációs kupát mennyire szokták komolyan venni?
Itt fent vannak a keretek. Nem veszik túl komolyan, de még mindig színvonalasabb meccsek, mint a magyar bajnokságban :)
3:
Akkor nem nagyon vagy képbe, hogy mi is a konföderációs kupa lényege...
Nem ez a legszínvonalasabb torna, kb az a válogatott szokott nyerni aki a legkomolyabban veszi. A 4 évvel ezelőtti torna súrolta a nézhetetlen kategóriát.
"de nem ertem Tahiti mit keres ott"
Úgy, hogy megnyerték az Ócieánia-bajnokságot. Tavaly munkanélküli voltam, volt időm óceánia-bajnokságot is nézni. Nem Tahiti játszott jól, Új-Zéland játszott gyengén, azért nem ők vannak ott. Remélem Tahiti megússza kevés góllal.
Manapság már 1 tornát sem vesznek igazán komolyan a nemzeti válogatottak,részint azért,mert sokkal több kemény meccs, és nyomás van rajtuk az európai klubcsapataikban, ebből következik az,hogy nem töltenek el annyi időt együtt,alig van edzőtábor,ellentétben a régi,nagy válogatottakkal.
Valamint,a legtöbb szövetségi kapitány,biztonsági focira rendezi be őket (mivel azt a legkönnyebb néhány nap alatt "beállítani"),tehát a "csak ne kapjunk gólt" elv alapján játszik.
A keretekkel nincsen probléma,hiszen Uruguay,Olaszország és a spanyolok is talán a legerősebb keretükkel érkeznek.
A braziloknál én kihagytam volna ilyen Felipe Luis féléket,+nálam Hernanes lenne az állandó kezdő a középpálya közepén,de ez is mutatja,hogy még a brazilok is mennyire biztonságira játszanak,2 verőemberrel (Paulinho,Luis Gustavo) én talán soha nem láttam brazil válogatottat.
Az én szememben ez az egyik leggyengébb brazil válogatott,amit valaha láttam,persze Scolari (aki nyert vb-t) nyilván jobban tudja.
A mexikói keret is az elmúlt évek leggyengébbje,de náluk most nincsenek is akkora spílerek,mint pár éve.
Az olaszok hagyományosan le fogják sz@rni az egészet,de talán így is elevickélhetnek a döntőig.
Akik nagyon nyomni fognak,azok nyilván a házigazdák (persze nem a régi,nagy brazilos joga Bonitoval,hanem ezzel a biztonsági focival),a spanyolok - a maguk módján-, és szerintem az Uruk, akik meg is nyerhetik.
Érdemes nézni,főleg mert nincs mit így nyáron,de nem ez a torna fogja megszerettetni az emberekkel a focit,abban biztos vagyok :)
Ez most már mindig a következő évi világbajnokság amolyan főpróbájának számít.
Érdemes megnézni szerintem, már csak a brazilok miatt is, akiknek azért most is kötelező lenne az otthoni kupagyőzelem. Na majd kiderül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!