Kapus vagyok sokak szerint a városban a legjobb (u13). De egy dolgot nem tudok. Hogyan kell vetődés közben megfogni a labdát?
Először is nem meglepődni,mert lány vagyok.
Én is U13-mas kapus vagyok.
Na,ha erős lövés jön,magasan,akkor kettő dolgot lehet csinálni.
1).Megfogod a labdát,méghozzá úgy,hogy alapállásból ellendíted mindkét kezedet,és a labda elé már úgy rakod be őket,hogy egy fél téglalapot formálsz belőle.Értem ezalatt azt,hogyha pl. jobbra kell megfogni egy ilyen lövést,akkor mindenhogyan a bal kezed hosszabb,ha belegondolsz.A jobb kezedet ahogy ellendítetted a bal kezdet fölé teszed,mintha egy házra tetőt raknál,mint ezen a képen: [link]
2).Kiöklözöd,ez elég egyértelmű.Ahogy ellendülsz a földtől,mintha be akarnál húzni annak a gyereknek,aki piszkálja a barátnődet,ökölbe szorítod,egymás mellé rakod őket,és ahogy jön a labda,eltéríted az eredeti röppályájáról,azzal,hogy beleöklözöl.Ennél arra figyelj,hogy mindig oldalra irányuljon,mert inkább legyen szöglet,minthogy a középre kicsorgó labdát egy egyszerű gurítással a másik sarokba gurítsa az ellenfél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!