Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Hányad lehet a kosárlabda...

Hányad lehet a kosárlabda megfogása után lépni?

Figyelt kérdés
2009. szept. 30. 21:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
50%
fogalmam sincs, de én úgy tanultam, hogy ha két kézzel megfogod, akkor már nem mozdulhatsz, csak az egyik sarkadon forogva dobhatsz.
2009. szept. 30. 21:38
 2/15 anonim ***** válasza:
73%
Tudtommal hármat.Nekünk legalábbis így tanították tesiórán.
2009. okt. 1. 12:53
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha te vezeted a labdát és közelről fektetett dobást akarsz dobni akkor 3at lehet lépni labdával a kézben(és dobás)! DE VISZONT! ha a labdát levegőben veszed átt és lepattintás nélkül akarsz fektetett dobást dobni akkor CSAK 2-őt!!
2009. okt. 4. 12:21
 4/15 anonim válasza:

én is úgy tudom mint az előttem szóló :)

(5 évig kosaraztam:) )

2009. okt. 9. 20:08
 5/15 anonim válasza:
minden esetben 2-t lehet lépni. fektetett dobásnál leütöd lépsz lépsz és lendíted a lábad ugrassz dobás, kapott labda ugyanez... 9éve kosárlabdázom versenyszerűen...
2009. okt. 28. 23:53
 6/15 anonim válasza:

ÚRISTEN!

Ha nem tudjátok akkor baromságokat inkább ne írjatok... Labdavezetésből történő megállás esetén 2féleképpen állhatsz meg.

1. együtemű(egymás mellett a két lábad egyszerre beugrással)

2.2ütemű(az egyik lábad hamarabb teszed le mint a másikat)

az együtemű megállás után tempót dobhatsz(kétlábról felugorva helybőli dobás) vagy bármelyik lábaddal sarkazhatsz és passzolhatsz(ezekre 5 másodperc időd van)

a kétütemű megállás esetén csak azzal a lábaddal sarkazhatsz amelyiket utoljára tetted le.

Ha megkapod a labdát röviden(azzal a kezeddel ütöd le amelyikkel lépsz) vagy hosszan(ellentétes kéz és láb) kezdheted vezetni a labdát.

a labda vezetésed végén ha odaértél a palánkhoz dobhatsz ziccert(fektetett dobás) vagy tempót.

Ziccer esetén ha jobb oldalról dobod: még a bal lábas lépésre leütöd,jobbnálfelveszed a labdát két kézbe és a következő ballábas lépésnél bal lábadról felugorva jobbkézzel dobsz... tehét bal-jobb-ball( max. 3 lépés)

Ha passzból kapod ziccerhelyzetben a labdát akkor arra kell figyelni,hogy mikor a kezedbe ér a labda csak jobb lábra léphetsz majd balra és dobnod kell leütés nélkül...

bal oldal: jobblábra az utolsó ütés majd balra két kézbe vesze dés jobb lábról bal kézzel dobás.

passzolás(assziszt) esetén amikor ziccerhelyzetbe kapsz labdát fontos,hogy bal lábra kapd el és már a következő jobblábas lépésnél már dobod is a gyűrűbe.

Fontos,hogy mindig arra a lábadra érkezz le,amelyikről eldobtad a labdát...

jó labdázást, ha kérdésetek van még ezzel kapcsolatban írjatok..:D by: Lilla

2009. nov. 5. 20:35
 7/15 anonim ***** válasza:
Okés Lillácska, értjük mi hogy mi hogy van, te leírtad okosabban! Ezt gyakorlatban kell elsajátítani, nem csak agyban!
2009. nov. 7. 22:08
 8/15 anonim válasza:

1. nem Lillácska..

2. a kosárlabda észjáték

3. ha nem ismered a szabályokat abból dzsungeljáték lesz

4. ne gúnyolódj.. 3 csapatban játszok..., te hol?:D

2009. nov. 8. 20:42
 9/15 anonim válasza:
lillácska....xD oltás:D
2009. nov. 13. 21:31
 10/15 anonim ***** válasza:
egyáltalán nem gúnyolásnak írtam és örülök hogy a lányokat is érdekli ennyire a sportág! Én nyíregyházán játszom junior csapatban! És te?:)
2009. nov. 15. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!