Hányad lehet a kosárlabda megfogása után lépni?
én is úgy tudom mint az előttem szóló :)
(5 évig kosaraztam:) )
ÚRISTEN!
Ha nem tudjátok akkor baromságokat inkább ne írjatok... Labdavezetésből történő megállás esetén 2féleképpen állhatsz meg.
1. együtemű(egymás mellett a két lábad egyszerre beugrással)
2.2ütemű(az egyik lábad hamarabb teszed le mint a másikat)
az együtemű megállás után tempót dobhatsz(kétlábról felugorva helybőli dobás) vagy bármelyik lábaddal sarkazhatsz és passzolhatsz(ezekre 5 másodperc időd van)
a kétütemű megállás esetén csak azzal a lábaddal sarkazhatsz amelyiket utoljára tetted le.
Ha megkapod a labdát röviden(azzal a kezeddel ütöd le amelyikkel lépsz) vagy hosszan(ellentétes kéz és láb) kezdheted vezetni a labdát.
a labda vezetésed végén ha odaértél a palánkhoz dobhatsz ziccert(fektetett dobás) vagy tempót.
Ziccer esetén ha jobb oldalról dobod: még a bal lábas lépésre leütöd,jobbnálfelveszed a labdát két kézbe és a következő ballábas lépésnél bal lábadról felugorva jobbkézzel dobsz... tehét bal-jobb-ball( max. 3 lépés)
Ha passzból kapod ziccerhelyzetben a labdát akkor arra kell figyelni,hogy mikor a kezedbe ér a labda csak jobb lábra léphetsz majd balra és dobnod kell leütés nélkül...
bal oldal: jobblábra az utolsó ütés majd balra két kézbe vesze dés jobb lábról bal kézzel dobás.
passzolás(assziszt) esetén amikor ziccerhelyzetbe kapsz labdát fontos,hogy bal lábra kapd el és már a következő jobblábas lépésnél már dobod is a gyűrűbe.
Fontos,hogy mindig arra a lábadra érkezz le,amelyikről eldobtad a labdát...
jó labdázást, ha kérdésetek van még ezzel kapcsolatban írjatok..:D by: Lilla
1. nem Lillácska..
2. a kosárlabda észjáték
3. ha nem ismered a szabályokat abból dzsungeljáték lesz
4. ne gúnyolódj.. 3 csapatban játszok..., te hol?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!