Ha Katalóniát tényleg függetlenítenék, attól még a Barca játszhatna a La Ligában?
a barcát is rosszul érintené pénzügyileg ha kiválna a spanyol ligából. Kevesebb meccs=kevesebb jegybevétel, kisebb tv-s díjak...
Így se nyereségesek, szóval nem szállnának ki.
3:
katalóniáról van szó nem a spanyol ligáról.
katalóniában nem hiszem hogy lenne 20 olyan csapat amelyik tudna egy ligában szerepelni.
Utolsó: szerintem nem arról van szó, hogy lenne-e elég csapat Katalóniában (nyilván lenne), hanem arról, hogy nagyon, nagyon egyoldalú lenne a bajnokság akkor. Most lehet rosszat mondok mert nem igazán követem az eseményeket manapság, de jelenleg a Real és a Barca szintjét egyik spanyol csapat sem éri el (esetleg megközelíti egy pár). Persze mindig van egy Valencia, egy Deportivo, ATM vagy manapság egy Málaga, de ők a 3-4-5-6. helyet osztják el egymás között.
Nem hogy jelenleg, hanem nagyjából az elmúlt 10-15 évben, és talán mindig is ez volt:
Összesen 9 (!) csapat nyerte meg a bajnokságot 1929 óta, ugyanez mondjuk az angoloknál 23 1888 óta (Olaszországban ez a mutató 16/1929, Németország 28/1903). Ebből a kilencből pár csak egyszer ért oda, és azoknak is már 30-60 éve.
Persze ez így kicsit sarkított mert ez már szinte történelem, de akkor sem elhanyagolható az, hogy például az örökös La Liga tabellán (1929-2012) van mondjuk 120-140 pont különbség a Real és a Barca között, aztán jön egy 700 pontos szakadék (Valencia), majd pár csapat kullog a Valencia nyakán (max 50-100 pont különbségekkel talán a Bilbao meg a másik Madrid), aztán megint 500 pont. :D És ez teljesen megfelel a valóságnak, az elmúlt három évtizedben (a jelenlegit beleértve) nyert egyet-egyet az Atlético, a Depor meg a Valencia, a többi az mind Real vagy Barca volt.
Már most is nagyon kritizálják a La Ligát, hogy "uncsi" (én szeretem, szó se róla), de ha a két nagyot elválasztanák egymástól, akkor az egyenesen tragédia lenne. A Barcelonának nevetségesen könnyű dolga lenne akkor, és a Real is max egy picit izzadtságszagú lenne. Jelenleg sincs sok köze a bajnoksághoz a többi csapatnak, lásd pl tavalyi szezon:
#1 - Real - 100
#2 - Barca - 91
#3 - Valencia - 61
Valenciától lefele már elég reális volt a kép.
Szóval szerintem sokkal rosszabb lenne a foci, jelenleg legalább van min izgulni. A kérdésre válaszolva, elképzelhetetlennek tartom, hogy szétválasszák a La Ligát. Gondolj csak az el clásicora, ha annak csak úgy egyszer vége lenne, akkor realos-barcás kézenfogva menne pusztítani a spanyol labdarúgószövetség székhelyére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!