Zumba, fallabda vagy esetleg más?
Homokóra alakú vagyok, de jó ideje nem edzettem rendszeresen és kissé elpuhultam(nem vagyok kövér,hanem normál alkatú)..már nem bírom annyira a hosszútávú mozgást.14 éves vagyok lány vagyok, és olyan sportot keresek ami viszonylag hamar kifejti a hatását(azaz erősít,leveszi a felesleget) DE nem olyan durva.Próbáltam én már a kosárlabdát néhány éve, de nem vagyok elég határozott és agresszív az ilyenekhez hogy pl. kézilabda vagy kosár...tenisz se nagyon jött be.
A lábam karcsúsítása a cél.Tulajdonképp én a lábamra hízok.A lábszáramon kéne a legtöbbet változtatnom mert nem olyan szép íves mint másoknak és a bokánál nem vékonyodik.
A zumbáról sok jót hallottam,unokatestvérem pedig fallabdázik és nagyon sokat erősödött.
Aki űzi valamelyik sportágat az írja le a véleményét róla és a tapasztalatait.Aki esetleg tudna más olyan sportot, ami nagyon hatásos,nektek is megköszönöm ha leírnátok:)
a fitt boxnak utána nézhetsz.
de a legjobb az lenne,ha elkezdenél egy rendes sportágat,ami egyben a célodat is szolgálja pl a kickbox-ot.
Az még a gond, hogy nem lehet fogyni csak egy-két területről, mert sajnos nincs helyi zsírégetés, tehát azt nem tudod megtenni, hogy irányítottan az óhajtott testrészt fogyasztod. Sőt, ahová a legkönnyebben hízol onnan jön le utoljára a felesleg. Ez genetikailag meghatározott mindenkinél. A legfontosabb a szálkásító diéta, de ez nem koplalást jelent, hanem napi 5-6 étkezést több fehérjével és alacsonyabb szénhidrátta. Mellé mehet heti min. 3-4, 40-50 perces aerob edzé sd, pl kocogás, bicaj, jó a fallabda is, arobik, stb.
De lényeg a kaja, ha gondolod részletesebben is leírom.
Valószínűleg azért nem híztam el idáig sem, mert mi alapból máshogy étkezünk mint az átlag.Teljesen egészségesen, néhány étel kivételével.(pl. van hogy fehér kenyeret eszek a barna helyett..előfordul.)
DE!Én kifejezetten sportot keresek és nem diétát.Az már egy másik kérdés.Természetesen az étrendemre is oda kell figyelnem, bár a legtöbben azt mondják, az én koromban mozogni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!