Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Mit jelent fociban a "les" szó?

Mit jelent fociban a "les" szó?

Figyelt kérdés
Ne tévesszen, meg én lány vagyok. Csak szoktam hallani focimeccseken, hogy ezt mondják és nem tudom mit jelent, vagy hogy mikor szokták mondani.

2012. jún. 22. 09:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
a labda elrúgás pillanatában ha a legutolsó védő mögött helyezkedik a csatár,akkor jön létre a leshelyzet
2012. jún. 22. 09:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a labdát kapó játékos előbb helyezkedik el a labda elrúgásának pillanatában, mint a védők. Azért találták ki, hogy ne legyenek olyan szituációk, hogy a csatárok az ellenfél kapujánál nyaralnak csak és ívelgetik nekik a labdát.

[link]

Le is van rajzolva, elég érthető a magyarázat.

2012. jún. 22. 09:34
 3/8 anonim válasza:
100%

Lesnek minősül, ha a játékvezető véleménye szerint a támadásban aktívan részt vevő játékos csapattársától úgy kapja meg a labdát, hogy az átadás pillanatában közelebb van az ellenfél alapvonalához mint a labda és az utolsó előtti védőjátékos. Fontos tudni, hogy a kapus is védőjátékosnak számít. Az utolsó előtti védőjátékos pozíciója jelöli ki a lesvonalat

[link]

2012. jún. 22. 09:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyik megfogalmazás sem teljesen pontos, hiszen nincs les, ha

- az átadás pillanatában az üresbe mozgó játékos a saját térfelén tartózkodik

- az átadás nem az ellenfél kapujának irányába történik (magyarul vagy párhuzamos a passz vonala az alapvonallal vagy visszapassz történik)

- A játékos, kinek az átadás történt, nem avatkozik játékba, azaz nem ér a labdához és nem akadályozza a védőt vagy a kapust a szabad mozgásban

2012. jún. 22. 11:08
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
igaza van az előzőnek de én mondjuk eltörölném fogja szorosan a védő a csatárt és akkor nem lenne ebből mindenféle botrány hogy ez most les volt e vagy nem
2012. jún. 22. 17:28
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Így már értem.
2012. jún. 23. 11:29
 7/8 anonim ***** válasza:
5%
MINDEN egyes nap felteszi valaki ezt a kérdést...
2012. jún. 23. 14:49
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
És te minden egyes nap háborogsz ezen...
2023. febr. 16. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!