Melyik a durvább az amerikai futball, az ausztrál futball vagy a rögbi?
Örök vita, mellesleg pedig értelmetlen.
A két sport teljesen más, így kár erőltetni az összehasonlítását.
elsonek:
harom sportrol van szo :)
kerdezonek:
az amerikai futballban sokkal nagyobbak az utesek,viszont van vedofelszereles,viszont kevesebb kondiciot igenyel mint a rogbi(1 perc megbeszeles,10masodperc akcio)
Én erre pedig azt mondom, hogy az egy dolog, hogy védőfelszerelés van az amerikai fociban, de egyrészt ezt ők nem védőfelszerelésnek, hanem fegyverzetnek tekintik. Ha ugyanis a saját épségedre is kevésbé kell figyelni, akkor sokkal durvább kontaktokat tudsz bevinni.
Másrészt pedig nem hiszem, hogy kevésbé lenne "puhányabb" sport, ha a védőfelszereléseken keresztül is eltörik a bordád... :D A vállvédő például abban segít, hogy nagyobbat bírj öklelni.
De még egyszer mondom, pontosan ezért parttalan ez a fajta vita. Teljesen más a két sport, így nem érdemes a keménységük összevetésével fáradozni. Mindkettő kegyetlen sport, bármelyiket is próbálod ki, ez lesz a konklúzió. :)
4:
"Az ausztrál foci ugyan az mint a rögbi"
hát ja, messziről egy kicsit... de inkább mégse.
A rögbi keményebb sport, folyamatos játék, állandó ütközések, visszahúzások stb. Az amerikai foci viszont durvább.
A rögbibe nem szokott olyan látványos szerelés, ütközés lenni mint az amcsifociban.
Ezért is van annyi védő felszerelés az amcsi fociban, a rögbiben meg nem.
Viszont a rögbi keményebb, férfiasabb.
Szerintem az amerikai futball. Bár tény, hogy örök vita az, hogy melyik a keményebb.
Az az igazság, hogy ami a rögbiben súlyosan szabálytalan az az amerikai fociban bőven meg van engedve. Rögbibe csak azt a játékost lehet leteperni a földre akinél a labda van. Amcsi fociba labda nélkül támadhat bárki bárkit szinte bárhogy, ott teljesen full contact van. Amcsi fociba nem véletlenül van védőfelszerelés. Érdekes rögbibe ritkábban vannak sérülések (és azok a sérülések sokszor nem is annyira komolyak), mint amcsi fociba. Amúgy a védőfelszerelés okozza az amerikai fociba a legtöbb sérülést. Mert ugyebár sisakos fejjel nagyobbat lehet fejelni vagy keményebben fel lehet öklelni valakit, mint mondjuk sisak nélkül. Gondoljunk csak bele, hogy amerikai fociba, amikor az egyik játékos leszerel egy másikat, sisakos fejjel beleszáll a testébe miközben földre teperi simán eltörhet pár borda. Az a sisak tud ám komoly sérülést is okozni. Bár ausztrál futballban is láttam már a tv-ben olyat, hogy valaki benne hagyta a az egyik fogát a másik szemöldökébe, csak folyt a vér a szemöldökéből, mutatta is a kamera a fogát vesztett játékost is (annak is vérzett a pofája rendesen), na meg azt is, ahogy a doki szedi ki csipesszel a szemöldökből a fogat. Az azért durva volt.
Szerintem egyvalamibe megegyezhetünk nyugodt szívvel. Sem az amerikai futball, sem a rögbi, sem az ausztrál futball nem tartozik a gyönge sportok közé. Egyik sem a "kisasszonyok sportja".
nah véletlen elküldtem...
szal igen, az amerikai foci durva sport. Ezért is van annyi védőfelszerelés. De így is rengeteg a sérülés.
Én az előtted lévő kommentben is arról beszéltem, hogy a rögbi kevésbé durva, de keményebb fizikailag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!