Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Miért fáj mindig valamim?

Miért fáj mindig valamim?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egyesületi szinten focizok heti 3 edzés van hétvégén meccs amin általában keret tag vagyok. Minden edzés után fáj valamim. Vagy a térdszalagjaim fájnak, vagy a vádlim, a combom,lovagló, de valami mindig fáj. Van amikor sétálok az utcán és meghúzódok, de csak 1-2 lépésig tart a fájdalom. Meccsen is elég egy rossz lépés és már fáj. Mitől lehet ez? Lehet, hogy azért mert még növésben vagyok? 15/F

2012. máj. 26. 21:56
 1/9 anonim ***** válasza:
Amikor fáj valamim, akkor mindig arra gondolok, hogy "mivanakkor? úgysem halok bele" akkor meg nem mind1?
2012. máj. 26. 22:52
 2/9 anonim ***** válasza:
Menj el dokihoz, ha azt mondja minden rendben akkor ez pszichés eredetű,akkor irány a pszichológus vagy szard le.
2012. máj. 26. 23:10
 3/9 *Glissade* ***** válasza:

Az elsőre ne hallgass:)

Tegye azt ő.

Mert nem bírja. Két lehetőség van, vagy megerősödik az a testrészed ami fáj, és elmúlik. Vagy még roszabb lesz és idővel tönkre megy.

Próbálj meg jobban figyelni a testedre.

A sport krémek nem érnek semmit, vagy csak minimálisan érnek valamit.

Az orvos talpbetétet, krémet, gyógyszert, gyógytornát, pihenést, kezelést stb. fog felírni. Én próbáltam mindet, egyik sem használt hosszú távon és soha nem derült, ki hogy mi volt a baj...

Tehát, sajnos sok esetben csak időpocsékolás.

2012. máj. 26. 23:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem. Lóbalzsamot használtam egy ideig az valamivel csökkentette a fájdalmat, de hosszú távon nem csak hűsítette. Igazából ha meg fájdul valamim maximum 1 napig tart tehát nem tartósan húzódik meg valamim. Lehet mert az izomzatom még fejlődik? Esetleg az segítene, ha edzések előtt külön bemelegítenék?
2012. máj. 27. 08:01
 5/9 *Glissade* ***** válasza:

15 évesen elvileg rugalmasabbnak kéne lennie az izületeidnek, izmaidnak, mint "felnőtt" korodra. Ezért épp, hogy azok sérűlnek le hamarabb akiknek már "kifejlődött".

De igazából azon múlik a leginkább, hogy mihez vagy hozzá szokva:)

Tehát az első kérdésedre a válaszom, nem! Ha csak nem most kezdted el a focit...

A második:

Minden apróság segít...

Vess be mindent:)

Nekem is van lóbalzsamom, de az enyém az melegítő hatású:)

2012. máj. 28. 02:32
 6/9 A kérdező kommentje:
Fociztam régebben is, de betonon,teremben,füvön viszont az egyesületnél műfű van. Az lehet hatással az izületeimre?
2012. máj. 28. 14:34
 7/9 *Glissade* ***** válasza:

Szerintem a műfű jobb mint a beton:)

Inkább arra értettem, hogy mozgás szinten mihez vagy hozzá szokva.

Bármi hatással lehet rá, akár kis apróságok is.

Padló, hömérséklet, mennyire vagy bemelegedve, mennyit/mit sportolsz, milyenek az izületeid, örökletes tényezők és akár lelki tényezők is.

Nem vagyok orvos, csak tapasztalatból írok. Nekem sajnos éppen e-miatt kellett abba hagynom a sportot.

2012. máj. 28. 21:04
 8/9 A kérdező kommentje:
:// Sajnálom h abba kellett hagynod. Én köszönöm a segítséged :)
2012. máj. 28. 21:29
 9/9 *Glissade* ***** válasza:
Igazán, nincs mit:)
2012. máj. 29. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!