Fociban szabályos, hogy amikor a kapus kirúgja kézből a labdát, és még csak a kezéből kiengedi a labdát, hogy elrúgja, akkor a támadó elpöcköli, és berúgja?
Attól függ!
Ha a játékvezető kirúgást ítélt, akkor semmiképpen, mert a labda még nincs is játékban.
Ha a kapus megfogta a labdát, de a játék folyamatos akkor azt kell vizsgálni, hogy az ötösön belül van-e a kapus vagy nincs. Ha belül van, akkor kapustámadás, tehát szabálytalan.
Ha az ötösön kívül van, akkor ha a bíró nem minősíti nem veszélyes a támadásnak, akkor simán elveheti így is a labdát egy (béna) kapustól!
http://www.youtube.com/watch?v=x73SRjWdrIA
erre gondolsz ha jól értem, ez szabályos gól kellett volna hogy legyen
Nem szabályos.
A FIFA szabályzat magyarázata szerint:
"Nem megengedett, hogy a kapusok a kezükben 6 másodpercnél tovább birtokolják a labdát. Úgy tekintjük, hogy a kapus birtokolja a labdát
amíg a labda a kezei között vagy a keze és bármilyen felület (pl. talaj vagy a saját teste) között van
amíg a labdát a kinyújtott, nyitott kezén tartja
amíg pattogtatja talajra vagy feldobja a levegőbe.
Nem támadhatja ellenfele a labdát kezével birtokló kapust."
Tehát ebben az esetben úgy kell tekinteni, hogy a kapus kézzel birtokolta a labdát, és nem szabad megtámadni.
Én olyan videót is láttam mikor a kapus csak fél kézzel tartja az a labdát és a gyerek kifejeli a kezéből és berúgja.A bíró megadta.
Ha a kapus csak fél kézzel érinti/fogja a labdát akkor az még "támadható" nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!