Tanácsokat, ötleteket várok sportegyesület alapitásához (futsal). Folyamata, előirások, erre vonatkozó adózási és egyéb törvények, szponzorkeresés, hogy mit hogyan?
hivatalos, bejegyzett futsal csapatot alapítanál?
mert én is ezt tervezgetem, de mivel futsalban csak NB II-ig van, ami hát eléggé korlázotott, így nem vagyok benne biztos, hogy megérné
2000. évi CXLV. törvény a sportról (kivonat); második rész a sport szervezeti és versenyrendszere; VI. fejezet A sportszervezet A sportegyesület; 20. paragrafus
MLSZ-nél most támogatják az újak NBII-be nevezését, asszem tavaly elengedték az NBII nevezési díját meg a Magyar Kupáét.
Egyébként nem nagy dolog alapítani, inkább az utána következő költségek ami sok lehet. Terembérlet edzsére, kb. 10 hazai meccs terembérlete, biztosítási költség, rendezési költség, játékvezetői költség. + idegenbe utazási költség. És ez még csak a kezdet!
Közönséget is kell toborozni, hogy "eltartson". Minimális hozzájárulás, hogy legyen némi zsé, 100-150-300 HUF/fő, de inkább a meccs utáni jutalmazós/kalapozós/adakozós dolog ami jobban működhet, egy győztes meccs után jobban kinyílhat a pénztárca.
Személyzet: 1 vagy 2 edző, orvos, gyúró erre is kell költeni. Azt javaslom előbb lépjetek be egy "alvó" egyesületbe, aminek most nincs futsal csapata (pl. szabadidő, tömegsport egyesületek), és ott alapítasz egy szakosztályt, lehetsz szakosztályigazgató. + lehet van már meglévő kapcsolatai ami buszos szállításra vonatkozik, vagy biztonsági cégre.
Így, hogy nem tudom a várost, környéket, amiről szó van, kicsit nehéz.
Versenyeznek olyan egyesületek az MLSZ-ben, amiknek amúgy nem sok köze van a focihoz/futsalhoz. (Kincsem Lovaspark SE, Balmazújvárosi Ping Pong Club)
előző kommentelőt had javítsam ki (voltam futsal csapatban, NB2)
"Minimális hozzájárulás, hogy legyen némi zsé, 100-150-300 HUF/fő, de inkább a meccs utáni"
Nem... Nb2-ben ilyen nincs, még tán a Fradinál se, Nb2-es csapatnál tagdíj van általában (1-3-5-7ezer ft/hó), nem még külön juttatás a játékosoknak
"Személyzet: 1 vagy 2 edző, orvos, gyúró erre is kell költeni."
Ez is igazából 'fölös' pénzkiesés, úri-muri, a legtöbb NB2-es csapat nem rendelkezik gyúróval, edzőből meg talán van 1 (a komolyabb NB2-eseknél 2), de az is rendszerint csak az egyik tag (mondjuk az alapító mondatja magát edzőnek).
Ahol én voltam, ott 5ezer volt havonta a tagdíj, nem volt gyúró, edző az alapító volt (vmennyire értett hozzá hobbi szinten), és heti 2 edzés volt.
Ez egy baráti csapat, ami az NB2 hátsó traktusában foglalt helyet egész fennállása során, de így éves szinten talán 500-600-800ezerből fent tudott maradni (ha van 15 tag, mindenki 5ezret fizet 15X5=75, és van 12 hónap - persze a versenyidény kevesebb, de holtidényben is kell azért edzés, játék - az 900ezer ft bevétel.
Csak ehhez kell:
- 15 olyan ember, aki fizet
- egy viszonylag olcsóbb terem edzésre (4-6ezer/óra), és egy MLSZ által elfogadott a meccsre
Infókkal meg a Király Gábort próbáld keresni /a szövetség versenyszervezési osztályának munkatársa/ úgy tudom ő az aki készséggel áll minden kérdés elébe.
ja a szoponzor... na ehhez a 2-3. éve fennálló futsal csapathoz vagy 20-25 céget kerestem meg, és 0 (NULLA) szponzort szereztünk... jórésze nem is válaszolt, más elutasított, tehát első pár évben szponzort csak ismerősöm át lehet (anyu-apu cége, rokonokon át, haver ahol vezérigazgató, stb).
De hajrá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!