Honnan "ered" a Fradi-Újpest gyűlölet?
Szia!
Azt gondolom, az előző válasz hibás, hisz a Fradi régebben ÉDOSZ volt, míg az UTÉ-nak is volt másik neve, de nem tudom, hirtelen, mi. Ugyanakkor az tudandó, a Honvéd volt a katonaság, a Vörös Meteor a zsidók csapata (MTK) az újpest a rendőröké. Ugyan ekkor még nem éltem, de úgy emlékszem, ezt olvastam.
Érdekes kérdés, honnan ered. Én is gondolkodtam már azon, hogy kikutatom. Szerintem a mostani nagyapákat kellene megkérdezni, hiszen talán ők még láttak békés FTC-UTE meccset.
Nekem most még csak tippem van:
- lehet, hogy az időszakos állandó rivalizálástól, hogy mind a kettőnek jó csapata volt, és folyamatosan harcoltak egymással és a rsz-váltásnál amikor mindenki lelkileg depi lett, akkor szakadt el a cérna és onnan jött már minden
- a játék hozta ezt - nekik volt a legtöbb szurkolójuk... így a fanatizmus átcsapott vandalizmusba
Ezek csak tippek....
Üdv
3. válaszoló!
Ne próbálj okos lenni olyasmiben, amiről semmit sem tudsz! Sem a liláknak sem a zöldeknek nem céljuk egymás megölése. Nem erről szól a dolog. Nem tudom mit értesz külföld alatt, de pl. Szerbiában már előfordult, hogy meghalt valaki egy szurkolói verekedésben. Magyarországon nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!