Tenisz, mik azok a számok fent? Hogy kell értelmezni?
multkor néztem a Sarapova vs Kvitovát
Sarapova: 0 4 0 4
Kvitova: 1 5 40 majd beütötte a Kvitova és lett 6
és vége is volt de van mikor olyanok vannak hogy 6,3 6,4 6,2 de most hogy kell értelmezni mikor van vége? meg szokták mondani Game(játék) valaki elmagyarázná? előre köszönöm!
Amikor a tv-ben a táblát mutatják az eredményekkel, ne vízszintbe nézd, hanem függőlegesben.
És a számolás menetét a wiki-ről meg tudod nézni.
A nőknél 2 szettet, a férfiaknál pedig 3-mat kell megnyerni(csak grand slam tornákon).Egy szett végződhet 6-1,6-2,6-3,6-4,7-5,7-6 ra. A lényeg, hogy legalább 2 játék különbség legyen, és max 7-ig mehetnek el.
A Kvitova Sharapova meccsen a 6-3 6-4 az 2 szett csak, mert mind a kettőt Kvitova nyerte.
Előszöris a labdamenetek számozása nem úgy van hogy 1,2,3 azok a gamek.
Elkezdenek játszani, és ha az első labdamenetet mondjuk megnyeri Kvitova akkor lesz neki 15-0.Utána mégegyet megnyer lesz 30-0, majd ha a harmadik labdamenetet is megnyeri 40-0, és végül a negyedik labdamenet megnyerésével lesz meg neki az első game, így lesz 1-0.
Nehéz ezt elmagyarázni. Szerintem csak úgy fogod rendesen megérteni, ha megnézel egy vagy több meccset végig.
Jah és kihagytam, hogy egy szett végződhet 6-0ra is.
Nagyon nagyon összetett a pontozási rendszere ennek a sportnak.Ráadásul nehezíti a dolgokat az, hogy Grand Slam, ott pl az utolsó szettben nincs tie break, így ott a végeredmény lehet akár 70-68 is. Itt addig játszanak amíg 2 game különbség lesz köztük. No mindegy ez nagyon hosszú. Ajánlom neked, hogy nézd meg a mai Djokovic-Nadal döntőt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!