Kicsit pontosabban: szabályos-e vállal "beleütni" a labdába? Egy mellkas magasságában szálló labdát kényelmesen visszatudok "vállalni". Szabályos-e. Le kell-e hozzá szorítani a kezet, ha igen? Gondolom felkarral már nem lehet hozzáérni. Ebben az esetben hol húzódik a határ a váll és a felkar között?
2011. márc. 26. 15:39
1/7 anonim válasza:
pontos szabályt nem tudom, de tapasztalataim szerint, ha épp vállmagasságban jön a labda és rápattan a válladra, azt nem fújják le (persze ha le van szorítva a karod). de ha ténylegesen belevállalsz erőből, nekikészülve (mintegy elirányítva a labdát), azt nem mindig szokták tolerálni. tehát szándékosan sokat ne vállalj, abból csak vita lesz :D
2011. márc. 26. 16:41
2/7 A kérdező kommentje:
igen, mindig vita van belőle. Szemüveges vagyok, ezért nem tudok fejelni (tudok, csak a szemüvegem bánná :-)), ezért jobb híján vállalok. De ezt általában nem tolerálják. Épp ezért lenne jó tudni, hogy szabályos-e vagy sem :-)
2011. márc. 26. 16:49
3/7 anonim válasza:
GreenTea
Hát nem a legszebb módja a gólszerzésnek a vállazás:D Én sem szeretek fejelni, nem is nagyon szoktam. Rúgd és kész.
2011. márc. 26. 17:11
4/7 anonim válasza:
úgy tudom, hogy sem a váll, sem a fej
nem szabályos, de legfőképp a rúgás számít szabálytalannak a fociban! szerintem fogd meg a labdát, és gyalogolj be vele a kapuba. ha meg a bíró szabálytalanságot fúj, akkor tégy úgy mintha nem értenéd h mi volt szabálytalan :D
2011. márc. 26. 20:59
5/7 anonim válasza:
Igen lehet de a karod legyen leszorítva!
2011. márc. 26. 21:03
6/7 antikarakter válasza:
teljesen szabályos vállal hozzáérni a labdához
2011. márc. 26. 22:29
7/7 A kérdező kommentje:
ami még vitára adhat okot, hogy a vállam elülső részével ütöm meg a labdát értelemszerűen, nem a felső részével, ezért hátulról néha azt mondják, hogy felkarral volt :-/
A nagy különbség az az, hogy próbálja meg felkarral megütni a labdát, nem fog sikerülni, ellenben testtel + vállal 10-15 méterre is "visszavállalom". Csak nem tudom, hogy érveljek nekik, hogy nem felkar volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!