A meccs napján mit esznek a focisták? Milyen a reggeli ebéd stb? És miért?
zabpelyhet nem, mert puffaszt, és lassan emésztődik.
Meccs elött 3-5 órával semmit. ha este 6kor van meccs, akkor délben ebédelek, és onnantól kezdve nem eszek szilárdat.Jobban megy a játék éhesen. Leginkább valami tésztafélét, fehér hússal (csirke, pulyka). Azért tészta, mert jól és gyorsan emésztődik, és sok enrgiát ad, azért fehér hús, mert az kevés zsírt tartalmaz, a zsír ugyancsak lassítja a bélműködést.
Én erőemelő-testépítő vagyok,nehogy éhesen menjél meccsre,a szénhidrát hiánya miatt elájulhatsz vagy elhányod magad(komolyan),vagy nem fogsz tudni teljesíteni,amit ajánlok,már csak azér mert én is sportoló vagyok,egyél meccs előtt 1,5 órával zabpelyhet+fehérje séket,ez egyből felszívódik és energiát ad,dobjál be egy zacsi multivitamint is-Scitec:Multipro például,de a Jó Közérzet Erős vitaminja a profibb(ez nem a reklám a helye,csak ajánlok).Egyél 3-4 óránként csirke,rizs,krumpli,hal,zsírtalan húsok.
Ne feledd a sport 70%-a a konyhában dől el.
23F testépítő és erőemelő
Hát........... elméletben a sportolóknak azt kellene enniük, amit az iskolában a büfésekkel etetnek velük.
reggelire : sótlan cukrozatlan müzli szelet, tufu szipuppal.
ebédre : sótlan cukrozatlan zabkása, köles öntettel sok gréfüttel és spenóttal.
Vacsora : sótlan cukrozatlan szójakása zabdarabokkal és aztán foci.
éjjeli vacsora: meccs után, sótlan cukrozatlan zabkása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!