Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Az európai topligák futballist...

Az európai topligák futballistáinak miért hajlandók ennyit fizetni a a klubok és végső soron az emberek?

Figyelt kérdés

[link]

Most azon túl, hogy piac, meg kereslet-kínálat, stb. Nem ez a kérdés.

Tényleg ilyen fontosságú az európai embereknek ennek a játéknak a puszta nézése? Miért ér meg nekik ennyit? Miközben a példabeli

briteknél is óriási probléma pl. az egészségügyi ellátás színvonala, az eü. dolgozók alacsony fizetése, stb.

Társadalmilag miért ennyire fontos ilyen csillagászati összegeket fizetni a topfutballistáknak?

júl. 5. 19:42
A kérdező szavazást indított:
Én sem értem és/vagy bántja az igazságérzetemet
Szerintem ez tekjesen érthető és igazságtalannak sem tartom
10 szavazat
 1/7 A kérdező kommentje:
Az ábrabeli számok 2019-esek és egy Bank of England tanulmányból valók. A számok azóta csak magasabbak lettek
júl. 5. 19:43
 2/7 A kérdező kommentje:

Úgy is feltehetném a kérdést, hogy hogyan lehet ilyen erős az általában nem túl okos futballisták lobbiereje, hogy ilyen kínálati oldali versenyre képesek készíteni a klubokat?

Mert az nyilvánvaló, hogy tizedennyi pénzért sem játszanának rosszabbul.

júl. 5. 19:56
 3/7 anonim ***** válasza:
54%
Azért mert ott van bevétel, tehát futja ilyen fizetésekre.vannak szponzorok, nem a helyi energiaszolgáltató szponzorál.
júl. 5. 20:10
 4/7 anonim ***** válasza:
62%
Az egyik egy jövedelmező üzlet a magánszektorban, a másik az állami szektor, ahol a befektetés hosszú távon téérül meg. Alma és körte esete. Egyáltalán hogyan képzeled el, hogy pl. holnaptól a britek inkább az egészségügyre költsenek?
júl. 5. 20:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Megnéztem, időközben a heti 50.000 eurós átlagos premier league heti fizetés mára felment heti 80.000 euróra, azaz kb. 31,5 millió Ft-ra (Szoboszlaié átlag feletti, neki kb. 2x ennyi a heti fizetése). Ez nem abnormális?
júl. 5. 20:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem vagyok oda ezért a sportért,soknak is tartom a beleölt pénzeket,de meg kéne már érteni,hogy nem az történik hogy benyúlnak az "egészségügypíz" című fiókba és átteszik a pénzt a "foca" fiókba.
júl. 10. 21:10
 7/7 A kérdező kommentje:

6:

Nemzetgazdasági szinten az történik, hogy az emberek aránytalanul sok pénzt raknak közvetlenül (belépőjegyek, bérletek, merch-ök) és közvetve (tv-előfizetések, szponzorok aruinak árába beépített költség kifizetése) a futball finanszírozásába, miközben az egészségügy fenntartására fordított adó elégtelen egy közmegelégedésre működő közegészségügy fenntartására. Vagyis az angol társadalom (is) úgy hajlandó elképesztő összegeket pakolni (különféle transzfereken keresztül) a “foci” fiókba, hogy közben az “egészségügy-finanszírozás” fiókban közmegítélés szerint nincs elég pénz.

júl. 10. 22:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!