Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Az angol válogatott overrated?

Az angol válogatott overrated?

Figyelt kérdés

Minden 2. évben azt hallom, hogy most aztán tényleg van esélyük, meg minden, én azonban sosem éreztem rajtuk, hogy akármennyi esélyük is lenne egy EB, VB megnyerésére. Az előző EB-n sokat segített nekik a hazai pálya, 7-ből 6-ot is otthon játszottak (holott eredetileg csak 2-t kellett volna, ha eljutnak a döntőig), a '18-as VB-n Kolumbiát és Svédországot kellett megverniük, hogy elődöntősek legyenek, ezek kétség kívül jobb eredmények, mint korábban, de még mindig nem érzem, hogy egy franciánál, brazilnál, belgánál, vagy spanyolnál erősebbek lennének. Miért van mégis ez a hype körülöttük mindig, aztán meg a meglepődés, ha korábban kizúgnak?

Az én tippem:

1. A premier league az egyik legnívósabb bajnokság.

2. A múlt, hogy mégiscsak tőlük indult el az egész labdarúgás.

Meg ugye egyénileg vannak mindig klasszis játékosok, de ez olyan, mintha azt mondanám, hogy a norvég hogyhogy nem jut ki sehova, pedig ott az Ödegaard, meg a Haaland.

A foci csapatjáték, ha nincs csapatösszhang, nem reménykedhetsz sokban. Ez olyan, mint a galaktikus Real Madrid, ahol volt, hogy egyszerre 4 aranylabdás is rohangált a gyepen, BL-t mégsem nyertek (a kb. 2004-06 közötti csapatra gondolok) sőt, voltak 4-ek is a bajnokságban.

febr. 9. 14:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen
febr. 9. 17:15
 2/8 anonim ***** válasza:
31%

Miért kevered a magyart és az angolt egy mondatban?

Nem tudod az overrated magyar megfelelőjét?

Segítek : túlértékelt

Ez a magyar keverése angollal nagyon gáz.

Még én sem keverem úgy, hogy Angliában élek 16 éve..

Amúgy meg nem az.

Az a magyar foci egy nulla sajnos !

febr. 10. 08:15
 3/8 A kérdező kommentje:
A magyar szavak jelentős százaléka latinból, görögből, franciából, németből, oroszból, cseh/szlovákból, szerb/horvátból, törökből, románból és igen, viszonylag újonnan angolból átvett szavakból tevődik össze. Ezt el kell fogadni, egy nyelv folyamatosan változik, megalkot, átvesz, elhagy, átalakít szavakat. Nem fogok utánanézni, de a szöveg további részében is biztos találnál csomó olyan szót, ami nem magyar eredetű, sőt, ebben a szövegben is. Azért az overrated szó a legfeltűnőbb, mert az még viszonylag újabban átvett, és használt szó a magyar nyelvben. Nyugodj meg, nem csak én használom magyarként. Ha azt írtam volna a "játékos" szó helyett, hogy "spíler", abba nem kötöttél volna bele, pedig az is egy németből átvett kifejezés, csak sokkal régebb óta meghonosodott szó. A "foci" szó is a "football" szó rövidítése, ami szintén angol szó (habár lehet, hogy a német "fußball" forma került át a magyar nyelvbe). Ha azt mondom, hogy "luftot rúg", az is német eredetű, a luft levegőt jelent németül. A "gól" szó is az angoloktól került át ide, és még lehetne csomót mondani, természetesen nem csak foci témában. A hype szóba is beleköthettél volna.
febr. 10. 15:24
 4/8 MGéza ***** válasza:
100%
Röviden és tömören: Az Angol válogatott eredményei jók, nem sok tétmeccset buktak, ennek köszönhető a FIFA ranglistán a helyezésük. Nem a legjobbak, de a legerősebb tízben mindenképp ott vannak.
febr. 10. 19:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Very much as always.
febr. 11. 23:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit az, de a belgáknál is mondták az utóbbi években, hogy aranygeneráció, aztán mégse nyertek aranyat.
febr. 19. 23:14
 7/8 A kérdező kommentje:
XD mint a portugálok a 2000-es évek elején, aztán jött Dél-Korea és Görögország...
febr. 19. 23:42
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát ja, a Figo vezette portugálok és a mostani angolok is csak EB ezüstöt szereztek, a belgák még azt sem.
febr. 20. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!