Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Magyarországon a rögbi miért...

Magyarországon a rögbi miért van ennyire mostoha helyzetben? Miért nem közvetíti egy magyar sportcsatorna sem a rögbi vb-t?

Figyelt kérdés

2023. szept. 14. 17:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Minél többet adnak valamiből, annál népszerűbb lesz.

Engem nem érdekel, hogy sörhasú,antisportos 40-es palik nyilakat dobálnak.

2023. szept. 15. 07:09
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Oké, téged nem, sok másik embert meg igen. Továbbra is fennáll a kérdés, hogy miért a rögbit kezdjük el ok nélkül népszerűsíteni, miért ne mondjuk a krikettet vagy a gyephokit?
2023. szept. 15. 09:17
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon nincs hagyománya a rögbinek. Ahhoz hasonlítanám, hogy itthon a vízilabda nagyon népszerű, míg mondjuk Franciaországban valszeg azt se tudják hogy létezik ilyen sport.
2023. szept. 15. 10:26
 14/17 anonim ***** válasza:
53%
NFL az népszerű nálunk is és közvetítik rendszeresen, érd be azzal, hasonlít a rögbihez...
2023. szept. 15. 13:18
 15/17 anonim ***** válasza:

@14 Csak annyira mint a foci és a kézilabda egymáshoz :DDD

----------------

De egyébként tény hogy a rögbi nem jött be a magyar sportcsatornáknak és a nézőknek. Pont. Pedig eléggé kitartóan próbálkoztak éveken át mind a válogatott, mind a külföldi klubrögbi közvetítésével. Még reklámozták is rendesen, a közvetítések színvonalával sem volt gond, minden együtt volt de a nézettség mégis a béka ülepe alatt maradt, ezt hiteles sportcsatornásoktól hallottam, tehát nem csak kifogás. A magyar nézőknek nem kellett, csak a foci meg az NFL.

Ráadásul a rögbi-vb (aminek a joga nem kevés pénzbe lenne) nem a nyári uborkaszezon idején van, hanem ősszel amikor fullon megy mindenhol a foci meg más, népszerűbb sportok. Korábban a DigiSport még megvette a Romániára vonatkozó jogokkal együtt egy csomagban, de ők ugye innen mára már felszívódtak.

2023. szept. 15. 19:08
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az alapvető gond azzal van hogy az átlag magyarnak meghaladja az értelmi képességeit a rögbi. Túl sok szabályvariáció, egyszerűen nem értik mi történik a pályán. A többségnek a focis lesszabályt is tízszer el kell magyarázni hogy megértsék akkor a rögbiset szerinted majd megértik? Én szeretem, de csak azért vagyok vele képben mert rögbiztem tíz évig.
2023. szept. 16. 08:01
 17/17 anonim ***** válasza:

"Minél többet adnak valamiből, annál népszerűbb lesz.

Engem nem érdekel, hogy sörhasú,antisportos 40-es palik nyilakat dobálnak."

Nem, nem érted. Azért nem adnak sokat belőle, mert nincs rá kereslet.

Lehet, hogy téged nem érdekel ahogy sörhasú palik nyilakat dobálnak (bár attól, hogy degradálod nem lesz igazad, ez csak egy általános érvelési hiba). Rengeteg más embert pedig érdekel, ezért adják.

A piac találkozik a kereslettel, üdvözöllek a világunkban

2023. szept. 16. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!