Hatással van az izomtömeg növelése a sport teljesítményre?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok, 67 kg és 182 cm, elég sovány. Már 10 éve focizok, de az utóbbi pár hónapban nagyon rosszul mentek az edzések és a meccseken se sikerült jól teljesíteni. Múlthéten kezdtem el otthon edzeni(fekvő, felülés, guggolás, plank, valamint egy kisebb súlyzóval bicepszre és tricepszre). Azóta 3 edzésen voltam és úgy érzem, mintha sokkal jobb lennék. Az edzőnk is megdícsérte a heti edzésmunkámat pénteken.
Azt szeretném kihozni az egészből, hogy aki volt már ilyen helyzetben vagy jártasabb a témában, tudja-e, hogy ha folytatom az edzést, vagy esetleg elmegyek konditerembe, akkor javulhat a teljesítményem a pályán?
A válaszokat előre is köszönöm. :)
2023. máj. 7. 23:43
1/5 anonim válasza:
Nagyobb lesz az állóképességed. Tehát jobban is teljesítesz
2/5 anonim válasza:
"Múlt héten kezdtem el otthon edzeni", egy hét alatt nem építesz izmot, főleg nem ilyen gyakorlatokkal, az izom évek munkája alatt épül. A foci pedig főleg állóképesség, az nem javul a plusz izomtömegtől. Persze attól még folytasd, nem árt.
3/5 anonim válasza:
Úgy gondolod, hogy egy hétnyi otthoni maszatolás után túledzetted magad?
5/5 anonim válasza:
Előnyös, de a futballban nem jó, ha túl nagy darab vagy. Száraz tömeget kell felépíteni és legyél szálkás. Ha meg focizol. akkor inkább a futásra menj rá meg én eljárnák külön gyakorolni például pontrúgásokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!