A magyar foci/futball mikor és miért kezdett leamortizálódni?
Hát kedves #8-as. Én hébe hóba megnézek egykét válogatott meccset... De mindig megbánom. Alapból nem vagyok egy nagy focirajongó. De amit ezek leművelnek néha, az a siralmas kategória. Hogy 3-nál több pontos passzot összehozni már képtelenek. Passz, passz indítás előre mert fut felénk valaki. Utána védekezünk 4 percig. Megvan a labda. Passz, passz, labda elad. És kezdődik előről.
Van hogy jól játszunk, 10-ből egyszer.
Ami a fújást illeti meg a bírókat. Felejtsd el. Ez szar duma. Hogy mindig szegény magyarok ellen fújnak. Mer mindig utólag keresni kell a magyarázatot, hogy épp miért volt 0 kapuralövésünk.
Amúgy meg véleményem szerint az alázat az ami hiányzik a játékosokból. Meg a szerénység. A játék szeretete. A győzni akarás.
Ezek nem akarnak semmit. Kimmenek a pályára unott pofával. Jó jó, itt még azér valahogy vergődjünk tovább, mert akkor jön a nagy pénz, fizessétek ki azt had menjek már Gucci pulcsit venni, meg Lamborghinit. Had rendeljem a Dom Perignont a haverokkal.
Ez megy. Arc az akkora mint a bécsi kapu. Flexelés az megy ezerrel. Mutatni kell a pénzt, mert komolyba vagyunk. Kocsik, házak, drága ruhák, karórák, nyaralások, mindezt ezerrel tolják az arcodba. Ez élteti őket. Ez legyen. Semmi más nem számít. Nem számít a foci, a játék. Nem azért játszanak, hogy jók legyenek. Vagy hogy sikereket érjenek el. Azért játszanak, hogy legyen pénzük. De sok. Hogy költhessenek végre. Legyen Lamborghini meg GLE AMG. Lássa a világ hogy nagyon jól élnek! Meg hogy el tudják tartani az utánfutó felfújt szájú "instagrammodell" barátnőt.
Ezen a hozzáálláson kéne kicsit változtatni.
Ezzel szerintem a magyar profi focisták 80%-át le is írtam.
Érdekes, egy Messi vagy Ronaldo a felfoghatatlan pénze ellenére is megmaradt a foci iránt akkora alázattal, küzdéssel, szeretettel és győzni akarással, mint amit a magyar játékosokban összesen nem látok.
Érdekes, hogy ezt pont most írtad, amikor végre egyre jobbak vagyunk, épp a múlt hét előtti héten húztunk be két szép győzelmet és mindkét meccsen nagyon szépen játszottunk.
Egyébként azzal, hogy azt mondod "Én hébe hóba megnézek egykét válogatott meccset..." meg azt, hogy "Alapból nem vagyok egy nagy focirajongó." le is írtad magad, hogy nem is értesz hozzá, csak játszod itt a tudálékos embert, aki mindent jobban tud. Ha nem csak hébe-hóba néztél volna eddig válogatott meccseket, akkor értenéd, a bíráskodásról alkotott véleményemet és nem mondanád, hogy ez csak kifogás.
Na de mindegy is. Eddig egészjó kis színvonalas vitának gondoltam ezt, de ezen (fentebb idézett) kijelentéseid után már, sajnálom, de nem tudom komolyan venni amit írsz és tudom, hogy én mint foci rajongó jobban tudom, jobban átlátom ezeket.
De azért jó kis beszélgetés volt. Na minden jót.
Komoly vitának indult? Ember, Az volt az első hozzászólásom. Most ez a második. Nem velem vitáztál.
Látom a válogatott játékosok közösségi platformját. Arról szól a legtöbbnek, amit leírtam.
Kettő, igenis siralmas a magyar foci. Egyre jobbak vagyunk? Hagyjuk már... :D Vannak jó periódusok, igen. De marha érdekes amikor leülök meccset nézni, hármat nem bírnak passzolni. Az, hogy 5 ből egy meccsen tűrhetőe játszunk, ne nevezzük jónak.
Nekem ne mondd, hogy a magyar foci az jó... Pont ezért nem nézek magyar focit. Mert annyira színvonaltalan, hogy a falat kaparom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!