Ronaldo, vb kiesés?
Rég izgultam ennyire, amikor tegnap este néztem a Portugál - Marokkó meccset.
Az első félidőben Ronaldo végig padoztatva volt, ami k.va megalázó egy ilyen játékosra nézve. Persze az oké, hogy 37 évesen már vigyázni kell rá hogy ne sérüljön le stb. De maga a kivitelezés ahogy ezt végezték, rendkívül megalázó.
A másik félidőben, pontosabban az 52. percben tették Ronaldot a pályára. Ekkor már Marokkónak volt egy gólja a portugálokkal szemben.
Úgy gondolom, hogy ez a vb meccs máshogy is alakult volna, ha okosabb döntéseket hoznak a szervezők.
Nagyon sajnálom hogy ez így alakult, én is együtt sírtam Ronaldoval a válogatottjáért.
Az oké, hogy Ronaldo az utóbbi időben lecsúszott a kezdeti teljesítményéhez és a top focihoz mérten, de ez érthető, nyilván nem bírja fent tartani a teljesítményét élete végéig, az idő látszik rajta is. De igazából most fejben sincs topon mert a magánéletében gyászol is stb, és ez mind kihat a játékára is. Szerintem ha igazán összeszedné magát az látványos lenne még ebben a korában is. Hasonló lehetne mint amilyen régebben volt. Fizikailag még bőven bírná.
Az utóbbi időben sok negatív kritika érte őt a csapatváltásai miatt, a teljesítménye miatt, a rossz döntései miatt, és ezek nagyon fusztrálják őt, ami kivetítődik rá a pályán is. Hatalmas rajta a nyomás, a megfelelési kényszer mert nagyon sokan a bukását akarják, a teljesíteni akarás, a csapata csúcsra juttatása, az ambíciója. De akárki akármit mond, azért még így sem játszik annyira rosszul a helyzetéhez képest, mint ahogy beállítják az emberek. Még így sem lenne ellenfele 1v1be. Ez egy összetett dolog ami mostanában érte őt, erre nem gondol senki? Nem tud így formában lenni ha ilyenek nyomasztják őt legbelül.
Nem mellesleg, most az egész portugál válogatott vereségét egyedül az ő nyakába varrják, holott alig játszhatott. Jóhogy nem tudott segíteni, ha többet ült a kispadon mint amennyit a pályán volt. Nem 90 perces játékos volt, akkor miért zúdítanak rá egy egész meccs eredményt? Még akkor sem lenne jogos a hibáztatása, ha egész időben végig játszott volna, már csak tiszteletből sem amit eddig ő elért a pályafutása során, meg egyébként is nem egyedüli játékos egy csapatban hogy csak rá legyenek kibukva.
Helyette inkább Ramost futtatták, és Felix kezdett. Ezek is rossz döntések voltak. Azt hitték Marokkó is olyan gyenge mint Svájc volt, hogy egy Ronaldot mellőzni kell hogy kispadról figyelje az eseményeket? Arra akarták inspirálni az embereket, hogy Ramos megállja a helyét Ronaldo bevetése nélkül is, mert őt elég lesz betenni a végére, hát láttuk mennyire volt ez eredményes.. Azért Ronaldo sem tud csodát tenni félóra alatt😂
Igen, lejjebb van most Ronaldo teljesítménye, de fentebb említettem milyen körülményei vannak jelenleg. Ráadásul meccsei sem voltak mostanában hogy formában lehessen, így indult el a vbre. Így nem olyan dinamikus amit tőle megszokhattunk, de cselei így is voltak, lövései is, rengeteget rálőtt most is, csak nem talált be. Abban viszont tényleg hibázott, hogy nem küzdött rendesen, nem futott úgy ahogy szokott, nem törekedett olyan labdabirtoklásra mint korábban, plusz védekezni se lett volna hülyeség. De amit lehetett megtett azért, de hangsúlyozom, ennyi játékidő alatt amennyit a pályára engedték, nem lehetett megváltani a világot.
Az az egy gól meg Marokkónak, igazából a portugál kapusuk csúnya hibája volt. Túl veszélyes felelőtlenség volt ennyire kimozdulni.
Másképp alakult ez volna, ha Ronaldot végig játszatják..
Akik meg ilyen kijelentéseket tesznek hogy Ronaldo csak rossz hatással van a csapatra, nem értem ezeket a reakciókat. Ronaldo életét adná a válogatottjáért, nagyon fontos lett volna ez neki, hogy segítsen megnyerni a vbt.
Mit gondoltok erről?
életét adná a válogatottjáért, 🤣
Persze, 1 métert nem tesz a páján védelem érdekben, csak várja a labdát!
Azért azt ne felejtsük el, hogy Ronaldo mindig is támadó és szélső játékosként lett ilyen sikeres pályafutása során. Ilyen szerepet töltött be a játékban, ebben a pozíciókban jutott el idáig. Akkor miért állna le pont ő védekezni, mikor sokkal erősebb játékos annál? Ez nem logikus. Ez akármilyen területet tekintve így van, ha valaki épp egy vezető nagy pozícióban ért el sikereket, ezzel megmutatva hogy sokra képes, akkor értelmetlen lenne egy alacsonyabb szintű feladatban tevékenykedni és ott leragadni mikor többre képes.
Mostanában nagyon szidják Ronaldot, pedig nem lenne nehéz megérteni miért van most ilyen helyzetben. Ilyen lelki nyomasztó tényezőkkel és meccshiánnyal lehetetlen csúcsformában lenni. De azért azt elmondhatjuk, hogy még ilyen formában is küzdőképes játékos lenne ha nem fognák őt ennyire vissza ezzel a rengeteg indokolatlan padoztatással hisz nem egy öregemberről van szó. Azért egy Goncalo Ramosnál és egy Joao Felixnél jóval többre képes játékos. A játékvezető Ronaldo nélküli győzelmet akart, ez azonban nem volt működőképes, tehát a gondolat hogy Ronaldot mellőzni lehet, alaptalan volt.
Az meg, hogy ő elvárja hogy kiszolgálják és csak várja a labdát, ez így nem igaz, nem tudom mit néznek akik ezt állítják, a Film+-t talán? Ismétlem, abban az időben míg őt játszani engedték, nem lehetett sokmindent tenni. Bár a régi megszokott formája alapján simán nagyot alakított volna annyi idő alatt is az igaz ugyan, de most nem volt lehetősége csúcsformában lennie ilyen előzmények alapján. És ha bármelyik játékos egy ilyen helyzetben lenne, bármelyikre hasonlóképp hatna, a fiatalabbakta is, főleg hogy ők tapasztalatlanabbak is (!).
Hagyjal mar, en is cr rajongo vagyok, de kezd mar hisztibe menni.
Be kell latni, hogy ha nem tesz bele semmit, nem jut elore.
"holott a fizikumával bármit elérhetne még most is."
Minden játékos esetében megvan az életkor "korlát", jövő februárban 38 lesz.
Játékosként szinte mindent megnyert amit csak lehet.(VB nem jött össze)
Az a szintű teljesítmény amin korábban játszott már soha, nem jön vissza.(érthető okokból) A "fizikum" csak egy tényező labdarúgásban, a sok többi mellett.
Ez nem úgy működik, hogy egy 38 éves játékos eldönti "összekapom" "összeszedem" magam és úgy játszok mit 4-5 éve.:)
Ilyen szintű játéknak amit ő bemutatott közel 20 évig, annak ára van.
Gondolj bele milyen megterhelést kapott( izomzat ,ízületek--pszichés, mentális), a szervezete.
Melyik európai top 5 bajnokságban tudod elképzelni, a jövőben ami a bajnokság szempontjából az első négyben van??? És ráadásul ne kelljen, a védekező játékban is tevékenyen részt venni?? (egyébként is kevés csapat engedhet meg magának azt a "lukszust" , hogy a támadói bizonyos mérkőzéseken ne védekezzenek :) :) )
Téli átigazolásba majd kiderül mit szeretne, és hol akar levezetni.
Lehet szeretni, utálni az biztos ,hogy beírta a nevét a futball legendái közé.
Engedd el:) szerintem ő már elengedte :)
Karrier , anyagiak.✓✓✓✓✓. A régi "CR7" már nyomokban sem fog előtűnni.
Szerintem Sporting lesz ebből.
Nem hiszem, hogy elfogadja az arabok ajánlatát, akkor sem, ha így 2x annyit keresne, mint Messi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!