A brazil kapitányt miért nevezik Csicsinek?
Figyelt kérdés
Mindenhol úgy látom kiírva a nevét, hogy Tite. Azt viszont nem értem hogy ebből, hogy lesz Csicsi?2022. dec. 11. 16:35
1/7 anonim válasza:
Mert Chichi japánul apukát jelent, és ez utalás arra, hogy ő valahol a válogatott játékosokat (mint család) apaként fogja össze...
3/7 anonim válasza:
Én meg az angol válogatott játékosoknál láttam olyan kiírva, hogy Shaw meg Rice, aztán a kommentátor olyasmiket mondott, hogy "Só" meg "Rájsz", ki érti ezt?
4/7 anonim válasza:
Mert az brazilok a -te szótagot csi-nek mondják. Pl. van a brazil város, Belo Horizonte, horizoncsi-nek ejtik. Vagy volt a brazil focista, Dante, dancsinak mondták.
5/7 anonim válasza:
Nagyon érdekes a portugál nyelv kiejtési szabályai, de ez ilyen, hasonlóan nehéz mint a francia. (amúgy nem csak a "te", hanem a "ti"-t is csinek ejtik).
6/7 anonim válasza:
Gyerekként szeretett csicsikálni ezért elnevezték Csicsinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!