Hogyan beszéljek a futballról másokkal ha sose nézek futballt?
Zombori:-Hát bocs, ha belerúgja akkor nem érhet hozzá a lábához a védő.
Puhl:- A lábába, a lábába rúg bele
Z:-Hát bocs, de ha a lábába rúg bele akkor tizenegyes.
P:-Miért?
Z:-Hát miért? Mert nem találta el a labdát hanem a lábát. Akkor tizenegyes.
P:-Hát de a Koulibaly nem találta el...
Z:-Hát de miért rúgott bele? Mert oda tette a...
P:-Gyuri! Te nem azt látod?
Z:-Hát dehogynem! Én szerintem ez egyértelműen tizenegyes. Egyrészt, hogy a labda iránya nem változott meg annyit. Én nem azt vitatom, hogy a Lipták nem ért hozzá a labdához. Hozzáérhetett, de a mozdulat...
P:-De van egy olyan leírás a fociban, hogy mennyit kell a labdának mennie? Tehát van ilyen szabály?
Z:-Nem, dehát figyelj ide...
P:-Én, figyelj, én átértékelem...a labdarúgásról tanult dolgaimat átértékelem azok után, hogy veled szemben ülök, dee nincs ezzel baj.
Z:-Hát őő más véleményen vagyunk, dehát mindenki tévedhet, hát lehet én tévedek, de...
P:-Hát tehát azon nincs vita, hogy a védő hozzáért előbb a labdához...
Z:-Igen!
P:-Ugye? Ebben nincs vita... Na most ha kéz akkor tök mindegy, hogy hozzáért a labdához, akkor az tizenegyes. De most itt ül velünk szembe Attila, aki volt kapus. Ha ő kimegy a labdára és hozzáér kézzel, majd a csatár abba a kézbe belerúg akkor az tizenegyes?
Z:-Neem, szó sincs róla.
P:-Ja értem, akkor megfordítom neked, hogy még jobban megkeverjem. A Lipták van fehér színű mezben, tehát ő a támadó...
Z:-De nem kell belemagyarázni! A képet kell nézni és aszerint kell megvizsgálni. Ez egy egyértelmű gólhelyzet, ugye? Ezt te is elismered!
P:-Hát figyelj, ez akkor van ha van labdabirtoklás is. Itt labdabirtoklásról szó nincs!
Z:-De ha nem történik meg az, hogy Lipták lába beakasztja Koulibalyt, akkor Koulibaly berúgja.
P:-De ki akasztja be a lábat?
Z:-Hát a ő! Azzal, hogy eléri...
P:-De ki éri el a labdát először? Ezt kérdezem!
Z:-Hát hozzáér a labdához...
P:-Akkor innentől kezdve nincs tovább.
Z:-Hát de nem változik meg a labda iránya, nézd meg!
A:-és hogyhogy nem változik? Hát megyen arrafelé! Hát én kapus vagyok de ha ezt befújják tizenegyesnek megőrülök
A:-Az érdekes felvetés amúgy amit Puhl Sanyi mond, hogy képzeljük el, hogy Lipták a csatár és Koulibaly a védő ebben a szituációban. És akkor mi a helyes ítélet?
P:-Akkor mit kell ítélni?
Z:-Akkor is tizenegyes!
P:-Ja, hogy akkor is tizenegyes? Hát akkor én lehet, hogy most felállok oszt kimegyek a műsorból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!