Támogatnád, hogy labdarúgásban is állítsák meg az órát, amikor áll a játék, és pontosan 90 percig tartson minden meccs?
Én három dolgot támogatnék:
-aki szimulál, fetreng, aztán hirtelen meggyógyul, azonnal piros lappal szórják ki
-lesnél csak egész test számítson, ne vegyenek el szabályos gólt azért mert a kisujja véletlenül belógott a védő elé
-ne a győzelmet-vereséget nézzék rangsorolásnál, hanem a szerzett gól legyen az elsődleges tényező. Akkor komolyan vennék a meccseket, nem ilyen alibi 0-0 bohóckodások lennének, mint ez a Dánia-Tunézia f0s.
Álló óra:
Mocskos hosszú lenne egy meccs. Max 2x30 perc körül van az az idő, ahol játékban van a labda, de legtöbbször annyi se.
"aki szimulál, fetreng, aztán hirtelen meggyógyul, azonnal piros lappal szórják ki":
Nehéz meghúzni a határt, elég szubjektív lenne a döntés. De ebben egyet értek, az időhúzásos fetrengést lassan el lehetne kezdeni szigorúbban büntetni...
"lesnél csak egész test számítson, ne vegyenek el szabályos gólt azért mert a kisujja véletlenül belógott a védő elé"
Egy fél lépés előny rengeteget jelent, itt szerintem jó az érvényes gólszerzős dolog. A miliméterezés az viszont tényleg gáz, vonaltechnológia nélkül nézzen rá valaki jó szögű ismétlésekre, aztán, ha nem eldönthető, akkor az egyvonal...
"ne a győzelmet-vereséget nézzék rangsorolásnál, hanem a szerzett gól legyen az elsődleges tényező. Akkor komolyan vennék a meccseket, nem ilyen alibi 0-0 bohóckodások lennének, mint ez a Dánia-Tunézia f0s."
Ebből csak az lenne, hogy mindenki agyonverné a kiscsapatokat, aztán utána meg még több 0-0-ra beállás a nagyok ellen. Ne mondjuk már, hogy két csapat ellen az teljesít jobban, aki csinál egy 4-0-ás győzelmet, meg egy 1-0-ás vereséget (4 gól, +3 gk), azzal szemben, aki lehoz egy 1-0-t, meg egy 1-1-et (2 gól, +1 gk). :)
2x35perc álló órával tökéletes lenne. Elvileg így bruttó időben 90 perc lenne egy meccs.
Mert most hiába van 10-15 perc hosszabbítás, a 80. perctől 20 perc kínlódást kell nézni és a cseréket.
Szerintem tiltsák be a cseréket, úgy lenne izgalmas, maximum a kapus helyére állhasson be más. Ha valaki lesérül, így jártak.
Amúgy se értem miért van még 5 csere mindig, az elvileg a covid időszakra lett bevezetve, azon meg már rég túl vagyunk.
Jelenleg is van időhúzás, de főleg játékon kívül. Ha játékon kívül állna az óra, akkor csak játékon belül, ezekkel a módszerekkel lehetne húzni az időt, emiatt ez megnőne.
Ki ne találd, hogy ennyitől pik-pak eltűnne minden időhúzás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!