Aki a saját népe ellen szurkol az mit érezhet?
Tehát angliát 4-0 verni és halálcsoportban elsők lenne az egyenlő botlábúakkal akik ellen szurkolni kell bárki is megy ellenük....
Mert attól leszek " igazi magyar " , hogy a túlfizetett focistáinknak szurkolok ?
Bezzeg mikor kikapnak, akkor a mostani nagy szurkoló táboruk a jó anyjukba is elküldi őket.
Akkor hol van a nagy szolidaritás ?
Ezernyi motiváció lehet abban, hogy ki milyen csapatnak szurkol. Valaki patriótizmus alapján szurkol, mások meg más alapján. Ritka gusztustalan, ha valakiket azért nevezel hazafiatlannak, mert egy bizonyos sportágban nem a hazai csapatnak szurkolnak. A hazafiasság mércéje csak a tettek lehetnek, nem pedig az, hogy összekötöd-e a patriótizmusodat a szurkolással.
Egy példat mondok orszagon belül. Volt annak idején egy osztálytársam, aki Fradi szurkoló vopt. De úgy, hogy ment is egy szurkolói csoporttal meccsekre. Igen ám, de ez egy vidéki városban volt. Aztán mikor egyszer a város csapata Magyar Kupa döntőt játszott a Ferencvárossal, akkor míg mi többiek a hazai csapatnak szurkoltunk, ő a Fradinak. Ami teljesen elfogadható volt, mivel ahhoz a csapathoz kötődött. (Aztán persze a mieink győztek, hehe :-))
Budapestiként kézilabdában a Veszprém szurkolója vagyok.
Akkor most elárultam a szülővárosomat , vagy mi ?
Inkább az érdekelne, az mit érezhet, aki abban méri a hazaszeretetet, hazafiasságot, hogy valaki mennyire szurkol 11 túlfizetett, haszontalan semmirekellőnek, akik egy golyóbist rugdosnak fel-alá. Csak azért kellene nekik szurkolnom, mert azonos a zászló a személyi igazolványon? (Még csak az sem mindig igaz amit a kettes válaszoló ír, hogy idézem "aki véletlenül pont azon mesterségesen kijelölt országhatárnak nevezett vonalak közé született", lásd Nego, Willi Orban, Nikolics és társai, nem is magyarok.)
Meg akkor ezen logika mentén istenítenem kéne Szálasit, Gömböst, Rákosit, Kádárt, Orbánt, Gyurcsányt, bármilyen kártékonyak is, mert ők is magyarok? Mi közöm nekem a focistákhoz? Soha nem is találkoztam velük, meg amúgy is, ők mit tettek értem hogy tiszteljem, kedveljem őket? Nem értem fociznak, hanem a súlyos százmilliókért amit zsebre tesznek. Ők se szurkolnak nekem hogy ki tudom-e fizetni majd a gázszámlát decemberben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!