A női kosarasok miért ilyen vékonyak?
Más a mozgásforma, nincs szükség akkora izomzatra, illetve a terhelésből adódóan sem nő annyira az izomzat, mint úszás, vagy evezés hatására.
Plusz a hosszú végtagokon elnyúlik az izomzat.
Kosárlabdában sokkal kevesebb kontakt a megengedett. Ha megnézel egy kézilabda- vagy vízilabdameccset, ott a játékosok szinte végig lökdösik, tépik egymást, a centerek pedig szabályosan birkóznak a védőkkel. Kosárlabdában ilyen nincs, ott egy kisebb lökés is már személyi hibát eredményez. Ezért aztán nincs szükség akkora izomtömegre, mint a többi csapatsportban, inkább a mozgékonyságon, gyorsaságon van a hangsúly.
Arról nem beszélve, amit előttem is említettek, hogy bár a kézis és vízilabdás srácok, illetve lányok is bőven átlag feletti magasságúak, a kosarasok viszont még náluk is jobban kiemelkednek, kosarazni tényleg az egészen extrém magas emberek mennek. És ugye minél magasabb valaki, meg minél hosszabb végtagokkal rendelkezik, annál kevésbé látszik rajta az izomzat.
Igen, a női utánpótlás kosárlabda, az kemény. Én is kosaraztam, és a velünk egykorú lányok többet erősítettek, sokunkat röhögve lefutottak (fiú vagyok). De ettől még nagyon vékonyak, pláne a felnőttek. Az alakjukon nem is látszik, hogy sportolnak
Mi, fiúk, alig erősítettünk. A lányok izomzatban is igen közel voltak hozzánk, sőt, voltak nagyon bicepszesek is. De inkább a vádlijuk, és a combjuk volt erős. Most találkoztam egy velem egykorú kosaras lánnyal, nagyobb combja volt, mint nekem, és tiszta izom, de alacsonyabb nálam, és az enyém inkább zsíros.
Aki gyorsan fut, az általában alacsony és vékony, ez nálunk is így volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!