Miért akkora dolog a tegnapi angol győzelem?
Nem tétnélküli értsétek már meg... AZ Eb selejtező kalapbeosztás miatt számít..
Anglia erheti a mellét a vb-re de jó eséllyel csak a csoportjukból mennek tovább ha továbbmennek egyáltalán. Nekik is fontos lenne növelni az esélyeiket az EB-re.
Azért, mert a magyar labdarúgó válogatott képtelen komoly eredményt egy nemzetközi versenyen létenni az asztalra, és ha véletlenül nyer/leikszel egy nagy csapattal, azt már meg kell ünnepelni.
Hogy hozzak egy példát, 2002-ben a VB újonc Szenegál 1-0-ra legyőzte a csoportmérkőzésen az akkor címvédő világbajnok Franciaországot.
De hol van most Szenegál? Nem is hallasz róla.
Hol van most Franciaország? Azóta ismét világbajnok lett.
Na, kb. ennyi jelentősége van a magyarok 4-0-ás győzelmének is.
Istenem, te annyira buta vagy...
A 2016-os Eb-n a magyar válogatott csoportgyőzelme, vagy a tavalyi Eb-n a a franciák és a németek elleni pontszerzés nem számít?
Vagy hogy hol van most Szenegál? A jelenlegi Afrika-bajnok csapat, emellett kint vannak a vb-n, mint ahogy kint voltak az előzőn is.
De nálad csak a világbajnoki cím ér valamit. Az is leginkább akkor, ha az a csapat nyeri, amelyet te magad tartasz valamire. Semmilyen más eredmény nem számít.
"A 2016-os Eb-n a magyar válogatott csoportgyőzelme, vagy a tavalyi Eb-n a a franciák és a németek elleni pontszerzés nem számít?"
Számít, de szerintem nem olyan sokat. Nem azért jutottak ki az EB-re, mert fejlődtek volna, hanem azért, mert felemelték a létszámot. Az eredeti pótselejtezős helyet a csoportban (2.) nem érték el. Tehát ha nincs Platini ötlete, a magyarok nem mentek volna azokra a tornákra. Franciák, és németek ellen pontszerzés, amikor Albániától sima vereség oda-vissza (1-0, illetve 0-1) a VB selejtező csoportban.
Egyszerűen időnként jó napjuk van a magyaroknak, amikor a nagy csapatok gyengélkednek. Ez elég arra, hogy kis eredményeket elérjenek. Nagy eredmény - pl. VB selejtező csoportban 2. hely - nem lesz. Ahhoz ugyanis valódi tudás kell, hogy egy komoly selejtező csoportot végigjátszanak normálisan.
"A jelenlegi Afrika-bajnok csapat, emellett kint vannak a vb-n, mint ahogy kint voltak az előzőn is."
Ezt nem tudtam, Szenegál pályafutását nem követtem. Mikor legutóbb afrikai focit néztem, Kamerun és Elefántcsontpart volt a best.
Igen, a magyaroknak csak ez marad.
De ettől függetlenül, ők a Tv-ben fogják nézni az VB-t, míg az angolok focizni fognak ott, Novemberben.
Nagyjából mindíg így történik, ha a válogatott legalább pontot szerez, vagy győz.
Ilyenkor a rajongók a világ tetejére látják a csapatot, és mindenkinek megnő a mellénye.
Büszkék lehetnek magukra mert jól játszottak...de ezen a meccsen minden sikerült nekik, az angoloknak meg semmi. Beleértve a kiállítást is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!