Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Miért van az, hogy a szurkolók...

Miért van az, hogy a szurkolók zöme csak a világ legsikeresebb és leggazdagabb klubjainak tud szurkolni?

Figyelt kérdés

Persze olyanok is vannak, aki helyi csapatnak szurkolnak, de sokkal kevesebben vannak.

Az emberek zöme divatszurkoló lenne? Szerintem igen.

Miért csak a Real Madridnak, a Barcának, a Chelseanek, MU-nak stb szurkolnak?

Hol vannak pl. a magyar Osasuna vagy Salernitana-fanok?

2022. febr. 9. 09:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%

A szurolók többsége gyerekkorában lát egy meccset és beleszeret valamelyik csapatba, akár egy játékos miatt, vagy mert a faterjával gyakran nézik annak a csapatnak a meccsét, így ő is arra húz inkább. Legnagyobb esély meg az, hogy élőben kimenenk egy meccsre és egy gyereknek az hatalmas élmény és így könnyen kialakul egy kötődés a klub iránt, hogy újra mehessen szurkolni. Nekem lassan 20 éve a MU a kedvenc csapatom, CR is akkor került oda és élvezet volt látni a csapat játékot, még ha nem is akkor voltak a csúcson. Szóval nehéz ráhúzni, hogy divat drukker lennék, főleg mióta SAF elment, közel 10 éve szenvedünk.

Amúgy meg tényleg sok divatdrukker van, vagy aki nem egy konkrét csapatnak szurkol, hanem egy játékosnak és így őt követi.

2022. febr. 9. 10:13
 2/18 anonim ***** válasza:
81%

Pamplonában sincsenek Gyirmót fanok, megnyugtatlak.

Ez a kötődés általában gyermekkorban alakul ki, és a meccseken, posztereken, kisfilmeken az ikonokra kíváncsiak a gyerekek, nem arra, hogy az osasunai csatárnak sikerült 5 gólt lőnie a szezonban. Én például a galaktikus érában lettem szerelmes a Real Madridba, azóta is töretlenül nekik drukkolok, így nem nevezném magam divatdrukkernek.

2022. febr. 9. 10:22
 3/18 A kérdező kommentje:

Ti is csak sikeres, elit csapatoknak szurkoltok.

A MU is sikeres, az elitbe tartozik még mindig. Nem olyan jók, mint Ferguson idején, de pl. a BL-ben ott vannak.

Sikertelen csapatnak nem tudtok szurkolni?

2022. febr. 9. 10:47
 4/18 anonim ***** válasza:
80%

A sikeres csapatok azért sikeresek, mert elértek valamit, így sikeresek ugyanis. Egy sikeresebb csapatnak, tehát amelyik elért valamit, annak több drukkeres lesz, mint egy középcsapatnak, kiesőjelöltnek. Világszinten a nagy, sikeres, gazdag csapatok eladhatóak, ma már a nagy klubok célközönsége az egész bolygó lakossága, nem csak a helyi vagy európai szurkolók. Juventus, Real, Barca termékeket a világon mindenütt lehet venni Dél-Amerikától Oroszországig.

A labdarúgás ma már üzlet, egy klub pedig ma már inkább egy brand.

2022. febr. 9. 16:15
 5/18 anonim ***** válasza:
75%

Mert kis és középcsapatok nem szoktak olyan szépen és gyorsan játszani, mint a nagyok. Én játékosok és játékstílus alapján szurkolok és nem szurkolok kluboknak. Több kedvencem is van, ezek néha változnak is, ha egy csapat játéka feljavul. Lehetne emiatt divatdrukkernek nevezni, de nem vagyok az. Az előző BLt a Chelsea nyerte, de nem váltam a szurkolójukká, mert nem tetszett, ahogy játszanak. Ellenben az, amit a City produkált a PSG ellen, az ngayon szimpatikus volt, mér úgy is, hogy én a franciáknak drukkoltam, és azelőtt egyáltalán nem szerettem a Cityt.

A másik meg... A kisebb csapatok meccseit nem is mindig közvetítik, akkor sem az M4 sporton. Az ő meccseikbe nem fut bele az ember, mint a nagyobbakéba. És ha csak nincs valami régen kialakult kötelékem a klubhoz, akkor nem fogom elkezdeni keresni a neten a Genoa-Salernitana meccset.

2022. febr. 9. 16:43
 6/18 anonim ***** válasza:
84%

Tisztázni kéne a fogalmakat. A divatdrukker nem azt jelenti, hogy valaki az egyik legjobb csapatnak drukkol, hanem azt, hogy MINDIG az egyik legjobb csapatnak drukkol és ha az a csapat, amelyiknek drukkol éppen nem olyan jó, akkor átmegy egy másik csapathoz.

A legtöbb ember gyerekként kezd el rajongani egy csapatért, és a gyerekek általában annak rajonganak, aki a legjobb.

,,Sikertelen csapatnak nem tudtok szurkolni?"

De most komolyan, mi az isten tudna megfogni egy kiesőjelöltben/gyenge középcsapatban az embereket?

Én pl Spurs fan vagyok, mert tetszett, hogy anno eurószázmilliók elköltése nélkül lettek "nagycsapat", és tetszett, hogy nem Dortmundként vagy Ajaxként működnek, hanem láttam bennük az ambíciót arra, hogy hosszú távon is tényezők legyenek (sajnos ez azóta nem igazán a valóság, bár Conte szerződtetése és Kane el nem engedése még ma is azt mutatja, hogy a Spursnek igen is ambíciója hogy nagycsapat legyen).

De a te definíciód szerint én is "divatdrukker" vagyok, mert a Spurs is egy nagycsapat, a Spurs is egy szépen játszó csapat.

Csak akkor arra lennék kíváncsi, hogy mi az isten tud megfogni egy olyan csapatban, amelyik borzalmas játékot játszik, nem sikeres, nem tényezők semmilyen szinten, és gyakorlatilag semmilyen remény nincs semmilyen előrelépésre?

Max azokat, akik mondjuk az alapján választottak anno csapatot, hogy tetszett a mezük vagy a címerük, és valamiért megmaradtak xy drukkernek. De ez meg a drukkerek kb 1 százaléka.

Ezeknek a csapatoknak sosem fog drukkolni az éppen adott településeken élők közül senki (vagy legalábbis nagyon kevesen).

2022. febr. 9. 19:31
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne általánosíts kérdező, nekem tesóm pl. Olympique Marseille drukker a 2000-es évek eleje óta, én pedig voltam már kint imádott csaptom olasz bajnoki mecccsén a Sampdorianak. Még az oroszok közül a Zenitet is online streamen figyelemmel követem minden héten.
2022. febr. 9. 20:50
 8/18 anonim ***** válasza:
88%

Én sajnos divatdrukker vagyok mert minden olyan csapatnak szurkolok ahol magyar játszik.

Tehát most RB Leipzig, Union Berlin, Freiburg és Mainz drukker is vagyok egyben.

Egyetlen egy csapat van akinek nem divatból szurkolok, az a Magyar válogatott.

Viszont nálam a családban senki sem focis és így magamtól kellett rájönni, hogy milyen szép sportág is ez. Egyébként mai napig emlékszem a legelső meccsemre amit láttam.

2016-os EB előtti barátságos meccs, Magyarország - Elefántcsontpart.

Azóta a meccs óta szurkolok a válogatottnak és onnantól kezdtem el követni jobban a focit.

Bár visszagondolva az egy borzalmas mérkőzés volt, de valamiért pozitívan értékeltem a labdarúgást abból a meccsből kiindulva.

2022. febr. 11. 23:07
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező. Az első két válaszban választ adtak a kérdésre, te pedig figyelmen kívül hagytad és mint egy r*tardált, továbbra is kérdezgeted, hogy "MIÉRT CSAK SIKERES CSAPATNAK TUDTOK SZURKOLNI???!?!?!?!?".
2022. márc. 9. 12:24
 10/18 A kérdező kommentje:
Akkor is szánalmas, hogy csak a legsikeresebbeknek tudnak szurkolni.
2022. márc. 10. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!