Mire gondolsz itt egyáltalán? Arra, hogy Amerikában a major sportokban rájátszás van, az európai focibajnokságok pedig liga rendszerűek? Az előbbi a nézők számára látványosabb, az utóbbi viszont igazságosabb, mert az egész éves teljesítményt méri, és a győzelemhez végig jól kell teljesíteni.
2021. dec. 20. 12:59
2/9 A kérdező kommentje:
Igen pont erre Rájátszás vs Liga dolgokra
2021. dec. 20. 13:08
3/9 anonim válasza:
Az európai rendszer jobb.
2021. dec. 20. 14:13
4/9 anonim válasza:
Európában is vannak bajnokságok ahol rájátszásban dől el a bajnokság végeredménye pl. belga, osztrák, dán, cseh, görög, román, bolgár, szlovák.
2021. dec. 20. 14:23
5/9 anonim válasza:
De azok nem knouck out rájátszások, mint az amerikai major sportokban.
2021. dec. 20. 14:47
6/9 anonim válasza:
Nekem jobban tetszik az amerikai rendszer. Több az izgalom, annak semmi értelme, hogy az aktuális kimagasló csapat, City vagy Barca, mikor ki, már februárban 99 %, hogy bajnok és semmi izgalom nem marad a végére. A salary cap és draft rendszer is jobban tetszik, mint hogy a nagy csapatok felvásárolják a legjobb játékosokat. Az NFL-ben például 2010-ben a Denver és a Carolina voltak a leggyengébb csapat. 5 év múlva pedig ők játszották a bajnoki döntőt. Na ilyen Európában szinte példa nélküli. A Szuperligát lehetne valami kombinálni az amerikai rendszerrel, bár kérdés, a gyakorlatban mennyire működne.
2021. dec. 21. 14:12
7/9 anonim válasza:
Én azt csinálnám, hogy a Szuperligában szereplő csapatok között legyen a draft. 3 éves szerződések legyenek, és majd ha a szerződés az adott játékosnál lejár, akkor dobják be a draftba, és az előző szezon gyengébben teljesítő csapatai, a jobban szereplő csapatok legjobbjai közül kapjon játékosokat. Így nem alakulna ki több éves monopólium, viszont a játékos ügynökök, meg a klubok fixen nem mennének ebbe bele.
2021. dec. 21. 15:16
8/9 anonim válasza:
Azért ez eléggé túlzásba vinné a kommunizmust. :D
Szerintem nem baj, ha több éves dinasztiák alakulnak ki, egészen addig, amíg egyenlő feltételek mellett indulnak, mint a többi csapat. Lásd a New England Patriots az NFL-ben. Ők szakmai munkával építettek dinasztiát, nem pénzzel. Nyilván az európai fociban is kell szakmai munka, de a pénznek így is túl nagy a szerepe.
2021. dec. 21. 16:57
9/9 anonim válasza:
Sziasztok. Pont a témában keresgéllek. Esetleg valaki letudná nekem írni ez az amerikai rá játsásos dolog ez milyen is ? nem igen ismerem ezt csak az Európai bajnokságokat ott meg nem igen van ilyen (vagyis biztos van csak nem nézem) AZt hallottam , hogy ketté osztják az országot , hogy van nyugati meg keleti csoport és ott játszanak egymással meg egymás ellen is. meg hogy ott nincs nagyon átigazolás mint Európában , hogy megvesszük a Neymart 222 millióért
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!